Putin'den gazda indirim isteyeceğiz

Putin'den gazda indirim isteyeceğiz

Ekonomi Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Aralık'ta iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısına katılmak için Türkiye'ye geliyor.

Ziyaret sırasında Ankara doğalgazda indirim için çalışma yapacak. İki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için geçtiğimiz yılın kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin başbakanı olarak Rusya'ya gitmişti. Konsey'in 5'inci toplantısı için 1 Aralık'ta Putin Türkiye'ye gelecek. Görüşmelerde iki ülke arasında Avrupa ambargosu sebebiyle artan ticarete yeni boyut kazandırılması için çalışma yapılması bekleniyor. nbsp;Türkiye ile Rusya arasında çoğunluğu ithalat olmak üzere 35 milyar dolar dış ticaret hacmi bulunuyor. İki ülke 100 milyar doları aşma konusunda mutabakata varmıştı. Avrupa ambargosundan sonra Rusya Türkiye'den 2 milyar dolarlık süt ve süt ürünü, yaklaşık 250 milyon dolarlık yumurta, 1 milyar dolar tutarında da balık ithalatı yapacağını duyurmuştu.
Buket Güven ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...