Politikacıların ifadeleri doları 3 TL'ye çıkarabilir

Politikacıların ifadeleri doları 3 TL'ye çıkarabilir

Ekonomi Haberleri

Seçim sonuçlarından koalisyon beklemedikleri için şaşkınlık yaşayan yabancı yatırımcılar da belirsizlik tehlikesine dikkat çekti.

Yatırım kuruluşlarından Berenberg'in Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, "Siyasi belirsizlik sürdükçe TL'de daha çok zayıflama ve volatil (hızlı iniş ve çıkışlar) durum bekliyorum" dedi. Hungerland, genel seçimlerin ardından gerçekleşen kısa ve orta vadedeki siyasi istikrarsızlığın Türkiye'de yeni bir fasıl açılmasına sebep olduğunu, yeniden seçim yapılması halinde hükümet ve ekonomi politikalarında büyük belirsizlikler ortaya çıkabileceğini söyledi. nbsp;Rabobank Gelişmekte Olan Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys ise 10 yılı aşkın bir süredir ilk defa Türkiye'nin uzun bir politik belirsizlikle karşı karşıya kaldığını belirterek,"Türkiye'de ekonomik anlamda kısa vadede belirsizlik hakim olabilir. TL, politikacıların ifadeleri karşısında daha kırılgan ve hassas hale gelebilir. Merkez Bankası TL üzerindeki risklerin belirginleşmesi halinde elindeki bütün araçları kullanmak zorunda kalabilir" dedi. Doların 3 TL seviyesini görebileceği tahminini yapan Matys, "Merkez Bankası da bu durumda Ocak 2014'teki gibi sert faiz artışına başvurabilir" ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...