Plaja gömlek götürüp gerekirse ütü yapacak

Plaja gömlek götürüp gerekirse ütü yapacak

Ekonomi Haberleri

Kişiye özel gömlek bile diken Bilsar, alışveriş alışkanlıklarını altüst edecek. Sahilde gömlek satıp, isteyen için ütüleyecek...

Türkiye'nin sanayileşmesi, her iş adamının kendi memleketine yatırımıyla mümkün olacak. Çorum'da bulunan ve 1947 yılında kurularak 'Anadolu'nun ilk sanayi tesislerinden biri olma' unvanını kazanan Bilsar'ın kent için önemini görünce, bu gerçek daha da anlam kazandı. Çalışan 960 kişinin 900'ünün kadın olduğu, 40 bin metrekarelik alanda 10 uluslararası markaya üretim yapan, aynı zamanda kendi markalarıyla üretim yaparak 19 mağazada satışa sunan Bilsar, kentte hem sosyal hem ekonomik hayatın merkezinde...
Anadolu'da bu ölçekte yatırım gerçekleştiren ilk hazır giyim şirketi olan, 10 marka yönetimi, perakende konsept mağazacılık ve 3 ayrı online internet sitesi yöneten Bilsar, Bilstore ve Bil'shirt markaları ile perakende ticarette iddialı. 2014 yılında 191 milyon lira olarak gerçekleşen cironun yüzde 65'i üretimden, yüzde 35'i perakende markadan gelen şirketin Çorum tesislerinde önümüzdeki dönemdeki hedeflerini açıklayan Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, sahil kentlerinde mobil satış alanları kurup giyilmeye hazır gömleği tüketiciye ulaştırmaktan, tüketicinin AVM'de beğendiği ürünün bedenini 'saat sınırı olmaksızın' evine göndermeyi de içeren yeni bir satış devrimi yapmaya hazırlanıyor. Şu anda Bilstore olarak 10, Bil'shirt ile 2, Fred Perry ile 5, Muöi ile 2, Lole Women ile 2 olmak üzere 21 mağazası bulunan, bu yıl Eleven Paris markasını tanıtacak olan şirket, 2015'te 25 mağaza hedefliyor. Sahillerde açılacak olan ve şekli henüz kesinleşmeyen mobil satış kioskları ise, perakendecilikte bir devrim niteliğinde olacak. Tatilini geçiren, ancak gittiği sahil kasabasında gömleğe ihtiyaç duyan müşterilerine hizmet vermeyi amaçlayan bu sistem, ihtiyaca göre de şekillendirilecek. Online alışverişteki büyümeye rağmen insanların dokunma, üzerinde deneme alışkanlıklarının devamına dikkat çeken Selman Bilal, "AVM'lerde minik mağazalarda ürünü dokunarak görecek, beğenecek, saat sınırı olmaksızın biz de evine göndereceğiz" diyerek hazırlıklarını yaptığı yeni sistem hakkında bilgi verdi.
ÇALIŞAN KADIN, ŞEHRİN BELKEMİĞİ

Bilsar tesislerinde çalışan 960 kişinin 900'ü kadın. Aralarında çocuklarını üniversiteye gönderip işe başlayan da var, emekli olup 'devam' diyen de. Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, "Krizde erkek yoğun sektörlerde birçok çalışan işinden oldu. Biz eleman aldık. Böylece kadının ailede önemi arttı. Çalışan kadın sosyal hayatı geliştirdi, çocuklarının daha iyi eğitim almasını sağladı. Ayrıca kadın çalışanlar daha titiz ve sorumluluk sahibi. Bu da sektör için çok önemli" diyerek istihdam profilinin önemine işaret etti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...