Patron işçisini bir 'tık'la bulacak

Patron işçisini bir 'tık'la bulacak

Ekonomi Haberleri

Son iki yılda istihdam otobüsüyle 43 ilde 57 bin işsizin ayağına giden İŞKUR, patronun işçisini elektronik ortamda bulabileceği proje üzerinde çalışıyor.

İŞKUR?Genel Müdürü Yazıcı, işgücü piyasasıyla ilgili veri tabanı geliştirdiklerini söyledi. Son dört yılda küresel krize rağmen 4 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan Türkiye, işsizlikte ezber bozan bir yaklaşım sergiliyor. 'İstihdam otobüsü' ile işsizin ayağına kadar gidilirken işverenlere kolaylık sağlayacak yeni bir uygulama daha başlatılıyor. Üzerinde çalışılan proje ile patron işçisini elektronik ortamda bulabilecek. Bu sayede internette açık iş ilanı verilmesi ve eleman aranması da kolaylaştırılmış olacak. İşverenlere yönelik internet tabanlı hizmetleri geliştirmek amacıyla yazılım geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğini bildiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, iş eşleştirme sistemi, staj ve iş başı eğitim sistemlerinin geliştirilmesi, stajyerlerin izlenmesi amacıyla bir veri tabanı ile il düzeyinde işgücü piyasası bilgileri toplanması için bir veri tabanının geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını açıkladı.
43 ilde 57 bin kişiyle iletişim
İŞKUR, 'istihdam otobüsü' ile son iki yılda 43 ilde yaklaşık 57 bin kişi ile görüşerek hem nasıl iş bulunacağını hem de meslek danışmanlığı konularında bilgilendirme faaliyetinde bulundu. İŞKUR için yürütülen ve bu yılın sonunda sona erecek olan Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu için 10 milyon Euro bütçe ayrıldı. Projenin başlangıcından bu yana eylem planı hazırlama eğitimleri gerçekleştirildi. Toplam 3 bin 615 kişiye de eğitim verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...