Pasifik Eurasia lojistiğe 3 yılda 3 milyar TL yatıracak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Pasifik Eurasia lojistiğe 3 yılda 3 milyar TL yatıracak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Pasifik Eurasia, demir yolu merkezli olmak üzere kombine ve multimodal taşımacılıkta sektör lideri olmayı hedefliyor.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Asya’dan Avrupa’ya Demir İpek Yolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019’dan bu yana ülkeler arası anlaşmalara ve taşımalara imza atan, 2022’de hava yolu ve deniz yolu taşımacılığına da başlayarak tüm taşıma modlarında yer alan Pasifik Eurasia, demir yolu merkezli olmak üzere kombine ve multimodal taşımacılıkta sektör lideri olmayı hedefliyor. Pasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan, Pasifik Eurasia’nın farklı sektörlerde 40’a yakın şirketi bünyesinde bulunduran Pasifik Grubu’nun bir üyesi olduğunu hatırlatarak, lojistiğe 3 yıl içinde 3 milyar TL yatırım planladıklarını söyledi.

Yatırımlarının yüzde 40’ını demir yolu tren işletmeciliğine yapacaklarını anlatan Erkan, Avrupa-Asya-Avrupa taşımalarında kilit noktada bulunan Köseköy Terminali’ne yapacakları yatırımla ilgili proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Erol Erkan, şunları kaydetti: Var olan Gümrüklü Lojistik alanını büyütmek için hazırlanan proje kapsamında ekim ayında ilk betonu atacağız. Mevcut 10 bin metrekarelik gümrüklü depolama alanını 20 bin metrekare daha büyüteceğiz. Toplamda 30 bin metrekarelik bir gümrüklü depolama alanına sahip olacak olan Köseköy terminalinde bugünün rakamları ile yaklaşık 150 milyon TL civarında bir yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımla kapasitemizi yaklaşık 3 kat artıracağız. Bu şekilde operasyonel gücümüzü arttıracak, ihracat ve ithalatı desteklerken, yeşil lojistiğe de daha fazla katkıda bulunacağız.

240 VAGONLUK PORTFÖY

Demir İpek Yolu güzergâhında kapı teslimi taşımacılık yaptıklarına dikkat çeken Erkan, bu yıl ‘Demiryolu Tren İşletmeciliği Yetki Belgesi’ aldıklarını, kendi lokomotif ve vagonları ile Türkiye parkurunda yük treni işletmeye hazır olduklarını söyledi. Erkan, “Bu konuda faaliyet gösteren üç şirketten biri olduk. 5 lokomotif ve 240 vagonluk bir portföyle sektöre girmeye hazırız” dedi. Erkan, 2025’te Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerine de açılmayı planladıklarını ifade etti.

DEMİR YOLUNDA GİDİLECEK ÇOK YOL VAR

Pasifik Grubu CEO’su F. Nusret Dur, demir yolunda gidilecek çok yol olduğunu belirterek, gelecek dönemde demir yolu şirketlerinin de halka arzını düşünebileceklerini kaydetti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...