Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladı

Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladı

Ekonomi Haberleri

'Paris Motor Show' kapılarını açtı. 2-3 Ekim'de basın günleriyle açılan fuar otomobil severlere ise 4-19 Ekim tarihlerinde açık olacak.

İki yılda bir Frankfurt fuarıyla dönüşümlü olarak düzenlenen ve bu yıl 114'üncü defa kapılarını dünyaya açan Uluslararası Paris Otomobil Fuarı'nın 120'ye yakın dünya prömiyeri ve 200'e yakın yeni modelin tanıtımı ile otomotiv sektörüne hareket katması bekleniyor.2012 yılında fuar 1.2 milyonu aşan ziyaretçiye ulaşmıştı. Bu sene ise hedef daha da yüksek. Fuarda dikkat çeken Türkiye'de üretilen modeller de var. nbsp;Koreli Hyundai i20 ile i20 Coupe, Hyundai Assan İzmit fabrikasında üretilerken, Japon Toyota'nın Türkiye'de üreteceği üçüncü model olan kompakt SUV modelinin öncüsü C-HR konsepti de ilk kez Paris'te vitrine çıkıyor.


Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladıVolkswagen Paris'te dört modelini tanıttı
Volkswagen, 4 Ekim'de kapılarını açan nbsp;Paris Otomobil Fuarı'nda dört yeni modelinin ilk gösterimini yaptı. Yeni Passat'ın hibrid versiyonu Passat GTE, yeni sportif Polo GTI, verimlilik ve aerodinamik açıdan sürüş sistemine vurgu yapan konsept modeli XL Sport, ayırt edici bir off-road görünüme sahip Golf Alltrack.

Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladı

Infiniti'nin başrol oyuncusu Q80 Inspiration
Bulunduğu kategorinin sınırlarını zorlayarak lüks anlayışını yeniden yorumlayan Infiniti, dört kişilik Q80 Inspiration konseptini, kapılarını 4 Ekim'de ziyaretçilere açan olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Q80 Inspiration'da, yan kapı aynası bulunmazken, tavana kadar camlı yolcu kabini hafif akustik camla ön plana çıkartılıyor. Ayrıca daha önce M serisi olarak bilinen Q70'in tasarımı Q50'den esinlenilerek yenilendi. Ön ve arka görünümü yenilenen otomobilde LED farlar standart olarak kullanıldı. Standart 18 inçlik jantlar ve yeni gövde ile farklı bir duruş sergileyen Q70, 2.2 litrelik turbo dizel 4 silindirli 167 HP gücünde, 400Nm tork üreten bir motora sahip. Hem Q80 Inspiration konsepti hem de Q70 sedan, Infiniti markasının 5 yıl içerisinde model portfolyosunda %60 oranında büyüme sağlarken, motor ve şanzıman sayısını ise iki kattan daha fazla artırma stratejinin bir göstergesi.
Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladı
İzmitli i20 Paris'te şovda
Koreli üretici Hyundai yeni i20'yi 2014 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Yeni i20'yle birlikte, sıkıştırılmış doğal gazla çalışan yeni nesil i30 CNG, 48 voltluk i40 Hybrid, hidrojen yakıt hücreli ix35 Fuel Cell, Intrado Concept ve 300 beygir gücündeki i20 WRC de Hyundai standında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hyundai, dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Paris'te ayrıca yepyeni Turbo beslemeli motorlarını ve 7 ileri çift kavramalı (DCT) şanzımanını da gün yüzüne çıkardı. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Çok mutlu ve gururluyum. Çünkü ülkemizde üretilen bir otomobilin tüm Avrupa'ya sadece Türkiye'den ihraç edilmesi bizler için önemli bir şey. Yılda 130.000 adet Yeni i20 üretip, 110.000 adet ihraç etmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem ekonomiye, hem de sektöre katkıda bulunmak" dedi.


Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladı
Peugeot standında 40 otomobil nbsp;

Peugeot'nun 4000 m2'lik standında nbsp;40 otomobil ve tamamen yenilenen « 8 serisi » modelleri ile 2014 Paris Otomobil Fuarı'na rekor katılım gösteriyor. Yeni Peugeot 308 GT ve Peugeot 508 modelleri markanın yüksek donanımlı modellerin yaygınlaştırılması stratejisini ve teknoloji konusundaki uzmanlığını gözler önüne seriyor. Peugeot Exalt ve Peugeot Quartz konsept modelleri üst gamda heyecan ve verimliliği birleştiren, fark oluşturan yeni bir ürün arzı oluşturuyor. Stand üzerinde Peugeot'nun sürüş keyfi ve çevreye saygı konularındaki teknolojik uzmanlığı ise PEUGEOT 208 2L HYbrid Air show-car ile sergileniyor.

Paris'te otomobillerin geleneksel şovu başladı
Renault'dan iki dünya prömiyeri nbsp;
Renault markası, Paris Otomobil Fuarı'nda iki dünya prömiyeri gerçekleştiriyor. Yeni Espace ve EOLAB konsepti. Yeni Espace evrim geçirerek son derece zarif bir crossover'a dönüştü. EOLAB duygu dolu tasarımı, sahip olduğu teknolojiler ve sunduğu verimlilik ile hayalleri yakalayan bir konsept otomobil. Renault aynı zamanda kendine özgü "Initiale Paris" versiyonunu da Renault Espace ve Clio ile sunuyor. "Initiale Paris" versiyonu Renault modellerinin lüks versiyonlarında sunulacak. Renault Paris Fuarı'nda ayrıca Twingo modelini de sergiliyor. nbsp;


Shell Eco-Marathon'da geri sayım başladı
Royal Dutch Shell'in dünya çapında, gençleri daha az yakıtla daha fazla yol giden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek için düzenlediği Shell Eco-Marathon Avrupa yarışmasının 30'uncusu için geri sayım başladı. Mayıs ayında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak olan ve Türkiye'nin de yer aldığı, farklı ülkelerden lise ve üniversite öğrencilerinin kendilerinin tasarladığı ve geliştirdiği araçlarla yarışacağı Shell Eco-marathon için başvurular 17 Ekim Cuma günü sona erecek.


Nissan'a yeni genel müdür yardımcısı
Otomotiv sektörünün yenilikçi ve dinamik markası Nissan'da görev değişimi yaşandı. Nissan Türkiye'de 2005 yılında Pazarlama Müdürü olarak göreve başlayan ve 2007 yılında Satış Müdürlüğü görevini üstlenen İbrahim Anaç, 2013 yılından itibaren sürdürdüğü İş Birimi Koordinatörlüğü'nün ardından 1 Ekim 2014 itibari ile Nissan'ın yeni Satış, Servis, Yedek Parça ve Aksesuar, Pazarlama ve Lojistik Merkezi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildi.


'Otomatik sürüş' için işbirliği
TomTom (TOM2) ve Volkswagen Araştırma Grubu, Otomatik Sürüş (HAD) sistemlerinin geliştirilmesi için güçlerini birleştirmek üzere bir Mutabakat Anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Bu araştırma işbirliğinin amacı otomatik sürüş için gerekli olan dijital haritayı ortaklaşa geliştirmek olacak. İki ortak, TomTom'un harita içeriği ve harita yapımı ile Volkswagen'in araç know-how'ı ve otomatik sürüş uzmanlığını birleştiriyor.
TomTom ve Volkswagen, geliştirilmesi son derece karmaşık olan 'Otomatik Sürüş' sistemini birlikte çözmeyi hedefliyor. "Otomatik Sürüş'ün geleceğini geliştirmek için Volkswagen Araştırma Grubu ile işbirliği yapmak TomTom'un otomotiv pazarında önemli bir ortak olma konumunu tazeledi" diyen TomTom CEO'su Harold Goddijn, şunları söyledi: "TomTom'un haritalama uzmanlığı, otomobillerde yüksek otomasyonlu sürüş sağlamak için gereken hassas veri teknoloji platformu sağlar."
Burcu Çetinkaya ile Otomobil Sevdası
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...