Otomotiv, ÖTV’ye ek indirimle hızlanacak

Otomotiv, ÖTV’ye ek indirimle hızlanacak

EKONOMİ Haberleri

Otomobil satışları ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,15 daralırken, hafif ticaride satışlar yüzde 77,61 geriledi.

İlk 10 ay dikkate alındığında ise daralma, otomobilde yüzde 30,68, hafif ticari araçta yüzde 38,5 olarak gerçekleşti. Sektörün vergi indirimi taleplerine cevap veren hükümet otomobilde 1.600 cc altındaki araçlarla ticari araçlarda vergi indirimi uygulamasını başlattı. Böylece fiyatlar 6 bin 500 lira ile 21 bin 500 lira arasında düşüş kaydetti. Satışlardaki büyük düşüşü durdurmak için Renault, ÖTV ve KDV indirimlerine ek olarak 45 bin liraya varan ek indirim yaptığını açıkladı. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu da vergi indirimleriyle sektörün ivme kazanmasını beklediklerini, son 2 ayda satış beklentilerini güncellediklerini söyledi. Eroldu, şirket tarafından uygulanan ‘sıfır faizli satış’ kampanyasının da devam edeceğini açıkladı. Hükûmetin ÖTV ve KDV indirimlerine ek kampanya yapan bir marka da Honda oldu. Buna göre Honda Civic’in Sedan ve Hatchback versiyonlarını almak isteyenler kasım ayı boyunca 50 bin liralık kredi kullanımında 12 aylık faizsiz kredi kullanabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...