Meslek lisesinden 1 milyon TL vergi

Düzenleyen:
Meslek lisesinden 1 milyon TL vergi

Ekonomi Haberleri

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin ürettiği ürünlerin satışından elde ettiği gelirden 1 milyon lira vergi ödedi

Anadolu'daki meslek liseleri arasında "devlete vergi ödeyecek" kadar büyüyen örnek eğitim merkezleri de var. Bunlardan birisi, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi... Okul müdürü Abdulselam Begiç, okulun metal teknolojileri ile mobilya iç mekan bölümünde 360 öğrencinin bulunduğunu söyledi. Atölyelerde eğitim amaçlı yapılan ürünlerin satışından önemli gelir elde ettiklerini belirten Begiç, geçen yıl 2 milyon lira ciro yaptıklarını, son 4 yılda 1 milyon lira vergi ödediklerini kaydetti. Okullarında her türlü mobilya ve metal ürünlerinin yapılabildiğini dile getiren Begiç, "360 öğrencimizin her birine döner sermayeden aylık ortalama 250 ile 450 lira arasında ödeme yapıyoruz. En önemlisi mezun olunca hepsi birer meslek sahibi oluyor. Yıl sonunda özel sektörden öğrencilerimize yoğun talep geliyor. Öğrencilerimiz en iyi şekilde meslek öğrendiği için çok rahat bir şekilde iş imkanına kavuşuyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...