Merkez faizi sabit tuttu, döviz yükseldi

Merkez faizi sabit tuttu, döviz yükseldi

EKONOMİ Haberleri

Beklentiler dâhilinde faizi sabit tutan MB, “İhtiyaç hâlinde ilave sıkılaştırma yapılacak” ifadesini metinde kullanmadı...

Merkez Bankası, beklendiği gibi, politika faizini yüzde 24’te bıraktı. Bankanın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından, faiz değişikliği yapılmamasına dair karar çıktı. Banka, 14 Eylül 2018’den bu yana faizde değişikliğe gitmedi. PPK’dan yapılan açıklamada, son dönemde açıklanan verinin ekonomide dengelenme eğiliminin devam ettiğini gösterdiği ifade edildi. Dış talebin nispeten gücünü korurken, finansal şartlardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyetin yavaş seyir izlediği belirtilen açıklamada, iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlendiği, bununla birlikte gıda fiyatları ve ithal girdi maliyetlerindeki artışlar ile enflasyon beklentilerindeki yüksek fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğinin görüldüğü ifade edildi. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar verilmiştir” ifadesi kullanıldı. Bir önceki metinde yer alan “ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir” ifadesi dünkü açıklamada yer almadı. Faiz kararı ve bu açıklamanın ardından dövizde hareket yaşandı. Dolar 5,96 liraya kadar yükselip 5,94’e gerilerken, avro 6,64 TL seviyesini gördü. Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri de ortalama yüzde 1,9 geriledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...