Kadın ve gençler girişimci olacak

Kadın ve gençler girişimci olacak

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanlığı kadın ve genç girişimcilere yol açacak çalışma başlattı. Verilen destekler kadın ve gençlere anlatılacak, girişimci olmaları için yol gösterilecek...

OSMAN
ÇOBANOĞLU

Kadın ve genç girişimcileri ihracatçı yapabilmek için kısa süre önce Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığında çalışmalar hız kazandı. Çalışmalar kapsamında, kadın ve genç girişimcilere ilişkin envanter oluşturmak, bakanlık desteklerine yönelik farkındalık seviyelerini ölçmek ve beklentilerini öğrenmek için anket yapılıyor. Ankette firmaların kaç yıldır faaliyette olduğu, hangi alanlarda çalıştıkları, ihracat gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri, oluşturulan daire başkanlığından haberdar olunup olunmadığı, bu dairenin hangi konularda destek olmasının istendiği, kadın girişimcilere yönelik bir online platform kurulması hâlinde hangi konuları içermesi gerektiği gibi sorular soruluyor. Ayrıca, kadın girişimcilerin ihracata yönlendirilmesi için bir mentorluk programı oluşturulması halinde ne gibi paylaşımlar yapılması gerektiği ve Bakanlığın verdiği çeşitli desteklerden haberdar olunup olunmadığına soruları yöneltiliyor.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan daha önce yaptığı bir açıklamada “Kadın ve Genç Girişimciler Daire Başkanlığını kurduk. Daire Başkanı da genç ve kadın. Küresel ekonomiyi yönlendiren yenilikçi firmaların tamamı genç girişimciler tarafından oluşturulmuş. Biz genç girişimcilerin önünü açmak finansal kaynaklara erişimini kolaylaştırmak zorundayız” açıklamasını yapmıştı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...