Merkez Bankası'nın kararı ne olacak? 18 ekonomist 22 Haziran beklentisini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkez Bankası'nın kararı ne olacak? 18 ekonomist 22 Haziran beklentisini açıkladı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 22 Haziran'da para politikasına yönelik kararını açıklayacak. Hafize Gaye Erkan yönetimindeki Merkez Bankası'nın kararının ne olacağı merak edilirken 18 ekonomistin katıldığı son anket sonucu yayımlandı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) küresel piyasalarının merakla beklediği politika faizi kararlarını açıkladı. Fed, 15 ay sonra politika faizinde frene basarken, ECB beklentiler doğrultusunda artışa gitti. Fed ve ECB'nin ardından gelecek hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) alacağı karar bekleniyor. 

Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından 22 Haziran'da alınacak karar öncesinde 18 ekonomistin katıldığı AA Finans PPK Beklenti Anketi sonuçlandı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre ekonomistler Merkez Bankası'nın bu ay faiz artıracağı konusunda hem fikir. 

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 1.075 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 350 ila 2.150 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 12 ile yüzde 30 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 18 ile 35 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 25 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 8,50'de sabit bırakılmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...