Merkez Bankası için tahminler sil baştan! Goldman Sachs faizin nerede duracağını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Merkez Bankası için tahminler sil baştan! Goldman Sachs faizin nerede duracağını açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası'nın piyasaları şaşırtan faiz artışı kararının ardından yıl sonu için tahminler değişti. Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs faiz artışı sonrasında yıl sonu için yeni tahminini paylaştı.

Merkez Bankası bir kez daha piyasaları şaşırtan bir karara imza attı. Dün Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında 6. kez toplanan Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizinde 250 baz puanlık beklentilerin aksine 500 baz puanlık bir artışa gitti. Haziran ayından bu yana toplamda 31.5 puan artışa giden ve faizi yüzde 40'a yükselten Merkez Bankası'nın kararının yıl sonu için piyasalarda yeni tahminler gelmeye başladı. Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın nerede duracağını açıkladı.

YIL SONU TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Goldman Sachs, dün TCMB'nin politika faizini beklentilerin üzerinde 500 baz puan yükseltmesinin ardından, 250 bp daha artışla politika faizini yüzde 42.50'ye yükseltmesini ve sıkılaşma sürecinin tamamlanmasını beklediğini açıkladı.

Daha önce tahminini yüzde 40 olarak belirleyen banka, Merkez Bankası kararının beklenenden daha fazla parasal sıkılaştırmaya işaret ettiğini belirtti.

Bankanın açıklamasında "Komite'nin politika faizini aralıktaki toplantıda 250 baz puan yükselteceğini ve faiz artırımı döngüsünü yüzde 42.50'de tamamlayacağını bekliyoruz" denildi.

GOLDMAN FAİZ İNDİRİMİ İÇİN TARİH VERDİ

Öte yandan Goldman Sachs faiz kararı öncesinde yayımladığı 2024 görünüm raporunda TCMB'ye ilişkin tahminlerini paylaşmış ve 2024'ün 3. çeyreğinde faiz indirimlerinin başlayacağı, yıl sonunda faizin yüzde 40'tan yüzde 25'e gerileyeceği tahminine yer vermişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...