Merkel, 'Rifat nerde, bizi protesto mu ediyor'

- Güncelleme:
Merkel, 'Rifat nerde, bizi protesto mu ediyor'

Ekonomi Haberleri

Merkel'in toplantıda 'Rifat nerde, niye gelmedi, bizi protesto mu ediyor' diye sorduğuna dair habere Hisarcıklıoğlu'ndan cevap geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyada ilk 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefini ilk kez kendisinin dile getirdiğini belirterek, ''Bu hedefi ilk biz söyledik. Türkiye'nin ortak hedefi haline geldi. 2023 Türkiye, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girecek'' dedi. Geçen Hafta Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir haberde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katıldığı 'Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ' toplantısında 'Rifat nerde? Niye gelmedi, bizi protesto mu ediyor?' diye sorduğunun haberinin yayınlandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ''Dünya'nın 3'üncü büyük ülke başbakanı, eğer bizi sorar hale geldiyse, aslında kimi soruyor? Sizi soruyor. Ben sizi temsil ediyorum. Türk özel sektörü nerde diyor? Peki biz bunu nasıl yaptık, biz bunu birlik beraberlikle ve saygıyla yaptık, ortak akılla yaptık'' dedi.
241 BİN KİŞİ ÇEK YÜZÜNDEN HAPSE GİRECEKTİ
Toplantının soru cevap bölümünde bir üyenin çek ve senette hapis cezalarının niçin kaldırıldığını sorması üzerine Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
nbsp;''Dünyada vadeli çek kullanımı sadece Türkiye'de var. Bu da sadece bizim keşfimiz. Çeke hapis bir tek Türkiye'de var. Hapis cezasının kaldırılması sırasında gerek Başbakan Yardımcımız, gerek Adalet Bakanımız, Yargıtay'da davası bitmiş onay bekleyen 241 bin dosyanın olduğunu söyledi. Bu ne demek, Yargıtay onaylarsa, 241 bin kişi hapishaneye girecek. Şu an hapishane kapasitemiz 242 bin. Eğer mahkemeler bir onaya başlarsa, bu kadar insanda hapse girecek. Hapishanede yer yok. Randevu alıp hapishaneye girecek.''
Şu an bankaların kredi verecek insanların bilgilerini kredi kayıt büroları sayesinde gördüğünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, TOBB üyelerinin de aynı sistemle vadeli alışveriş yapacak kişilerin tüm bilgilerinin görebildiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Şu an odamda bir sözleşme imzalayacaksınız, bu sözleşmeyi imzaladıktan sonra sizin şifre numaranız olacak. Herhangi bir alışverişe gittiğiniz zaman, birisi sizden vadeli alışveriş yapacaksa, ver şifreni diyeceksin. Şifresini verirse, 3 dakikada bilgisayar ekranında o kişinin tüm bilgileri önünüze gelecek ve 3 dakika sonra ekran kapanacak. Siz de ona göre vadeli alışveriş yapacaksınız.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...