Memuriyet için derin soruşturma

Düzenleyen:
Memuriyet için derin soruşturma

Ekonomi Haberleri

Memur olmak için artık sadece KPSS puanı, yetenek ve temiz adli sicil yeterli olmayacak; derin güvenlik soruşturmaları da yapılacak

Damla Peker ANKARA

FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, memuriyet alım prosedürlerini de etkileyecek. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin KHK ile kamu görevi sona erdirilen personele ait kadro ve pozisyonlara, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve diğer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmaksızın Bakanlar Kurulunca belirlenecek sayıda kadro ve pozisyon için atama yapılabileceği hükmü getirilmişti. Türkiye’nin içinden geçtiği olağanüstü koşullarda kamu hizmeti sunumunda hiçbir aksaklığa yer verilmemesi açısından görevi sona erdirilen personele ilişkin kadro ve pozisyonlarda personel istihdam edilmesi zorunluluğu doğunca, çeşitli Bakanlıklar ve kamu kurumları harekete geçti. FETÖ darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmalar kapsamında kamu kurumlarında boşalan kadroların yeniden doldurulması için çalışmalar başlatıldı. Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkif evi gibi birçok kamu kurumu personel alımı için ilana çıktı. Ancak yeni alımlarda FETÖ yanlılarının kamu kurumlarına sızmasını engellemek isteyen çoğu kurum, işe alım prosedürlerine yeni uygulamaları da ekleyecek. Yeni dönem personel atamalarında, KPSS puanını, özel şartlar ve yetenekler, 657 Sayılı yasaya uygunluk, liyakat ve temiz adli sicil kaydı gibi şartları sağlamak yeterli olmayacak. Yeni memur adayları için derin güvenlik soruşturmaları da devreye girecek. Bu güvenlik soruşturmalarında FETÖ ya da başka terör örgütleri ile bağlantısı olmayan kişiler kamu kurumlarında personel olmaya hak kazanabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...