İhlas Finans’a kumpas Türkiye’nin gündeminde

Düzenleyen:
İhlas Finans’a kumpas Türkiye’nin gündeminde

Ekonomi Haberleri

İhlas Finans’a kumpas kurarak batışına sebep olan FETÖ’nün, 15 bin kişiyi de işinden ettiğine dair haberimiz medyada geniş yer buldu

İhlas Finans'ın FETÖ tarafından gerçekleştirilen kumpas sonucu batırıldığının ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. FETÖ elemanlarının İhlas Finans'a sızmasıyla başlayıp, siyasi destekle batırılmasına varan süreçte yaşananları sayfalarına, ekranlarına, dijital ortamlarına taşıyan medya kuruluşları, dün de gazetemizde yayınlanan “FETÖ İhlas’ı milyarlarca dolar zarara uğrattı” haberine geniş yer ayırdı. Tasfiye Halindeki İhlas Finans Kurumu Tasfiye Kurulu Başkanı Avukat İrfan Hattatoğlu, şirkete batırma kumpasında düğmeye basılmadan önce holdingin piyasa değerinin 8 milyar doları bulduğunu, o dönem her biri milyonlarca dolar piyasa değerine sahip olan şirketlerin yok pahasına elden çıkarıldığını anlatıp, "Elden çıkardığımız her şirket, bugün kendi sektöründe piyasanın en önemlileri arasında yer alıyor. Bu şirketler tasfiye edilirken, yok pahasına elden çıkarılırken 15 bin kişi de işinden oldu" açıklamasını yapmıştı.

2001 yılındaki 'batış' sürecini bizzat yaşayanlardan olan Hattatoğlu, Latif Erdoğan'ın "İhlas Finans'ı FETÖ batırdı" sözlerinin ardından, "Refik Kurulu var. O kurul kanalıyla giriş oluyordu. Müşteri kitlesine paraların çekilmesi talimatını veriyor. Bunları bire bir yaşadık. Engel olamadık. Para geliyor, bir anda bitiyordu. 200 milyon dolar para çekme talebi geldi. Bu kadar yüklü talebi hangi banka olsa karşılayamaz. Sızan elemanlar kanalıyla yakınlarına paralar çektirildi. Öyle bir ayarlama yapmışlar ki Merkez Bankasındaki 120 milyon dolar bloke. 10 milyon dolar veriyor günlük ve o gün bitiyor. İçerideki personel liste tutuyor ve anında gidiyor. Merkez Bankası kalan kısmı da ödemedi ve Maliye Bakanlığı bu paraya el koydu" diye anlatmıştı. Bu sözlerin ardından Latif Erdoğan da programda, söz konusu dönemde Maliye Bakanlığı'nda da örgütten çok fazla sayıda eleman olduğunu ifade etmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...