‘Memur yaparız’ vaadine kanmayın

Düzenleyen:
‘Memur yaparız’ vaadine kanmayın

Ekonomi Haberleri

Devlet Personel Başkanlığı, KPSS’ye girmeden, prosedür yerine getirilmeden işe alımın mümkün olmadığını vurguladı...

Oğuzhan Şahin ANKARA

Dolandırıcıların, çeşitli kurum ve kişilerin ismini kullanarak, sahte belgelerle memur adaylarını dolandırması Devlet Personel Başkanlığını harekete geçirdi. “İşe yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık” konusunda kamu personeli adaylarını uyaran Kurum, “Kurallar ve prosedür belli, başka şekilde yerleştirme mümkün değil” ifadesini kullandı. Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin ismini kullanarak ve sahte yerleştirme belgeleri hazırlayarak işe yerleştirme vaadiyle memur adaylarından para toplandığı yönündeki şikayetlerde artış olduğunu vurguladı:

PROSEDÜRÜ, ŞARTI VAR

Kurumdan yapılan duyuruda, memuriyet sürecine işaret edilerek şu uyarılarda bulunuldu: "Adayların devlet memuru ya da sözleşmeli personel olarak işe yerleştirilmeleri için Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmelerinin ardından, merkezi yerleştirmelerde ÖSYM Başkanlığınca yayımlanan tercih kılavuzlarını; kurumsal yerleştirmelerde ise kamu kurum ve kuruluşlarının www.dpb.gov.tr adresinden de yayımlanan kamu personel alım ilanlarını takip ederek, buralarda belirtilen prosedüre göre başvuruda bulunmaları gerekir. Kamu kurum ve kuruluşlarına belirtilen prosedür dışında başka bir şekilde yerleştirme yapılması söz konusu değildir. Bu nedenle, kamu personeli adaylarımızın işe yerleştirme vaadinde bulunanlara kesinlikle itibar etmemeleri ve bu kişileri derhal yetkili makamlara bildirmeleri gerekir.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...