Mehmet Şimşek'ten yabancı yatırımcıya teşekkür: Lira uzun vadeli yatırımla istikrara kavuşacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmet Şimşek'ten yabancı yatırımcıya teşekkür: Lira uzun vadeli yatırımla istikrara kavuşacak

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisine teşekkür etti. Yabancı yatırımcıyı uzun vadeli yatırıma davet eden Bakan Şimşek, "Lira istikrara kavuşacak" dedi.

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminde yaşanan değişim yatırımcıların güvenini kazanmaya devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktığı 3. Enflasyon Raporu sunumu toplantısında Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin önemli cevaplar vermesi ve daha sonra gerçekletirilen atamalar yatırımcıya olumlu yansıdı.

TÜRK VARLIKLARINA GÜVEN TAM

Geçen hafta Borsa İstanbul 7 bin barajını aştı. Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada İngilizce olarak dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bakan Şimşek, yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde artış görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “(Son zamanlardaki işlemler) Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir” dedi.

UZUN VADELİ YATIRIM LİRA'YI GÜÇLENDİRECEK

Şimşek paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

“Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki üç yıl içinde artması beklenen Körfez ülkelerinden gelen doğrudan yabancı yatırımcı girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış gördük. (Son zamanlardaki işlemler), Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir. Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira'da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...