Mehmet Şimşek: Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisi arttı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Mehmet Şimşek: Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisi arttı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

HORASIS Global Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uluslararası yatırımcı ve CEO’ların katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yüzyıllık büyüme ortalamasının yüzde 4,8, son 20 yıllık ortalamasının da yüzde 5,4 olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu: Ancak, son dönemde büyümenin kompozisyonunda yeniden dengelenme ihtiyacı oluşmuştur. Artan turizm gelirlerine rağmen son dönemde güçlü iç talep ve yüksek altın ithalatı cari işlemler açığını olumsuz etkilemiştir. Yeniden dengelenme ve normalleşmesi beklenen altın ithalatı ile cari açıkta iyileşme gözlenecektir. Ayrıca, doğalgaz ve petrol üretim potansiyelimiz önümüzdeki dönemde enerji ihtiyacımızın bir bölümünü karşılar hâle gelecektir. Son dönemde ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi artmıştır. Yurt dışından önemli bir finansman imkânı sağlanacaktır. Uluslararası rezervlerde iyileşme sürmektedir. 

HEDEF 2053'TE İLK 10 ARASINDA OLMAK

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2053 vizyonu çerçevesinde üst gelir grubunda bir ülke olarak küresel ölçekte rekabetçiliği, yenilikçiliği teşvik eden yapısal dönüşümleri gerçekleştireceklerini anlatarak “Türkiye’nin 2053’te dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedefliyoruz. Dünyanın en değerli 100 markası arasında en az 5 markaya sahip olmayı da hedefliyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...