Mega projenin güzergâhını o belirleyecek!

Düzenleyen:
Mega projenin güzergâhını o belirleyecek!
Ekonomi Haberleri

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde en yüksek puanı Yüksel Proje Uluslararası AŞ aldı. Gerekli sürelerin ardından 20 gün içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.

Yüksel Proje Uluslararası AŞ, 4 firmanın teklif verdiği ihalede 28 milyon 835 bin lira teklifle işi almıştı. Tamamlandığında günde 6,5 milyon yolcula hizmet verecek olan hattın güzergâhının belirlenmesi için denizde ve karada derin sondaj işlemleri yapılacak. Tek tüpte hem karayolu, hem demiryolu bulunacak. Tünelin ilk ayağı Avrupa yakasında İncirli’den başlayıp, Anadolu yakasında Söğütlüçeşme’ye gidecek ve bu tünel 14 dakikada ulaşıma imkân verecek. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilecek 3 katlı tünelin 5 yılda tamamlanması, Marmaray, TEM, E-5 ve 9 metro hattıyla entegre edilmesi hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...