Madencilik için iki bakanlık arasında büyük işbirliği

Düzenleyen:
Madencilik için iki bakanlık arasında büyük işbirliği

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz iki bakanlık arasında hayata geçirilecek olan “Maden Teknolojisi Alanında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imza törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında “Maden Teknolojisi Alanında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, imza töreninde yaptığı konuşmada, Enerji Bakanlığında göreve geldiği ilk günden beri inşa etmeye çalıştıkları stratejinin sac ayaklarından biri olan eğitim alanında önemli bir adım attıklarını söyledi. Millî Enerji ve Maden Politikası içerisinde, özellikle madencilik alanında Türkiye’nin önümüzdeki dönem hedeflediği büyük sıçramayı gerçekleştirmesi için atması gereken adımlardan birinin eğitim olduğunu vurgulayan Albayrak şunları kaydetti: “11 ilimizde toplam 12 okulda Maden Teknolojisi Alanı açtık. Bu okullarda, sadece öğrencilerimize değil, öğretmenlerimize de tam zamanlı yerinde eğitim vereceğiz. Bu başlangıç. Seneye inşallah, bunun sayısını daha da artıralım diyoruz. Buradan yetişecek insan kaynağının hem yöre ekonomisi hem de gelişmekte olan madencilik sektörü için de çok daha donanımlı yetişmesi için bu adımları hayata geçirmek üzere önemli bir entegre süreci inşa edeceğiz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...