Hisarcıklıoğlu: Bizi öldürürsen kime vereceksin o paraları?

Düzenleyen:
Hisarcıklıoğlu: Bizi öldürürsen kime vereceksin o paraları?

Ekonomi Haberleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların üreticiyi desteklemediğini ifade etti.

İlk 3 ay itibarıyla büyüme oranının yüzde 5’e çıktığını, bu rakamla Türkiye’nin, dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ülkesi arasına girdiğini, bunların da iş dünyasının çalışmasının yanı sıra, her soruna anında müdahale eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katkılarıyla gerçekleştiğini ifade etti. “Geçen yıl ülkenin başına gelenler başka ülkede olsaydı, 5-10 seneden önce ayağa kalkamazlardı” diyen Hisarcıklıoğlu “Hükümetimize gittik, ‘İç piyasası canlandırmamız lazım’ dedik. Hemen beyaz eşyada, mobilyada KDV’yi, ÖTV’yi kaldırdılar. Tüketim arttı, ekonomi büyüdü. Son 6 ayda açılan şirket sayısı, geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 3 arttı. Onlardan Allah razı olsun.” ifadesini kullandı. Bir iş adamının “Bankalar rahat bıraksa daha fazla iş yeri açılır başkanım” demesi üzerine TOBB Başkanı tepkisini “Yüzde 100 haklısın. Her platformda söylüyorum. Son 6 ay rakamlarına bakın. Bankalar kârlarını yüzde 50 artırmış. Bu vicdansızlık kardeşim. Sonunda beni öldürürsen kime vereceksin o parayı, kime satacaksın krediyi?” şeklinde gösterdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...