Kurbanlıkların çoğu satıldı, besicilerin yüzü gülüyor

- Güncelleme:
Kurbanlıkların çoğu satıldı, besicilerin yüzü gülüyor

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı arefesinde satıcıların elinde neredeyse kurbanlık hayvan kalmadı. Sıkı pazarlıkların devam ettiği satış yerlerinde besicilerin yüzleri gülüyor.

Kurban Bayramı’nı aylar öncesinden hazırlanan besiciler ve celeplerin yüzü arefe gününde gülmeye başladı. Binlerce kurbanlığın satıldığı pazarlarda, çok az sayıda hayvan kaldı.

Kurbanlıkların çoğu satıldı, besicilerin yüzü gülüyor

Yüzlerin güldüğü yerlerden biri olan Eskişehir hayvan pazarında ise neredeyse satılmayan kurbanlık kalmadı. Tepebaşı ilçesi Emîrler Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarında elinde 85 boğadan 12’si kalan besici Ersin İşli, hayvanlarının çoğunu satmanın mutluluğunu yaşıyor. Satışlardan memnun olan İşli “Satışlar bu sene iyi güzel gidiyor. Dana fiyatları en düşük 48 bin liradan başlıyor, 75-85 bin liraya kadar boğalar var. Alıcılar son güne kalıyor, bütün iyi hayvanlar satılıyor, satılmayan, ıskarta hayvanlarımızı pazara çekiyoruz” dedi. Satışlardan memnun olan küçükbaş yetiştiricisi Ercan Özer ise “Pazara 116 hayvanla geldim. Satışlar iyi, taban fiyatımız 6 bin lira 10-15 bine kadar hayvanlarımız var. Herkes hayatından memnun, 40 tane hayvanım kaldı. Allah’ın izniyle bayrama kadar biter” diye konuştu. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...