Kuralar yeniden başlayacak, İlk Evim projesi depremden etkilenmeyecek

- Güncelleme:
Kuralar yeniden başlayacak, İlk Evim projesi depremden etkilenmeyecek

Ekonomi Haberleri

Depremzedeler için inşa edilecek konutların, daha önce duyurulan sosyal konut projesinden ayrı yapılacağı öğrenilirken, ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinin de deprem bölgesindeki çalışmalardan dolayı sekteye uğramayacağı ifade ediliyor. 74 ilde 195 bini aşkın konut için kura çekilirken, ertelenen kura çekimlerinin ise 1-2 hafta sonra yeniden başlayacağı belirtiliyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralar sarılmaya çalışılırken, TOKİ’nin daha önce başlattığı ve kura çekimleri devam eden konut projelerinin mevcut durumdan etkilenip etkilenmeyeceği gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre; Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi, deprem bölgesinde yapılacak çalışmalardan dolayı sekteye uğramayacak.

KURALAR YAKINDA

Depremler nedeniyle ertelenen kura çekimlerinin de 1-2 hafta sonra başlayabileceği belirtiliyor. Kura çekimleri başladıktan sonra proje takvimlerinde yeni bir gecikme yaşanmasının beklenmediği de ifade ediliyor. Ayrıca, depremzedeler için inşa edilecek deprem konutlarının, daha önce duyurulan sosyal konut projesinden ayrı olarak planlandığı ve ayrıca yapılacağı öğrenildi. Projede, şu ana kadar, 74 ilin kurası tamamlanmıştı. Kura çekimiyle 195 bin 255 hak sahibi belli olmuştu. Bu kuralar çerçevesinde; kategori bazında 4.407 şehit ailesi ve gazi, 14 bin 706 engelli vatandaş, 45 bin 595 emekli, 78 bin 442 genç ve 52 bin 105 diğer kategorideki vatandaşın asil ve yedek olarak hak sahibi olduğu bildirilmişti. ‘İlk Evim’ projesine 1,5 ayda 8 milyon başvuru yapılmış, geçerli başvuru sayısı da 5 milyon 135 bin 324’e ulaşmıştı. Proje kapsamında 2 yıl içinde 250 bin konutun teslim edilmesi bekleniyor. 

Öte yandan, depremden etkilenen illerde yeni konutlar için çalışmalar sürüyor. 10 ilde zemin etüdü ve mikrobölgeleme gibi ön çalışmalar yapılıyor. Ayrıca, tüm illerde ekipler, hasar tespit çalışmalarına da devam ediyor. Yıkımların da kademeli olarak başlaması planlanıyor. TOKİ eliyle bölgede ilk inşaatlara mart ayı başında başlanacağı, ilk etapta şu ana kadar 30 bin konutun projelendirildiği ve 105 metrekare olacak şekilde 3+1 daireler yapılacağı da daha önce açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...