Kritik alanlara 1 milyon 300 bin süper personel

Düzenleyen: / Kaynak: CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ
- Güncelleme:
Kritik alanlara 1 milyon 300 bin süper personel

Ekonomi Haberleri  / CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ

Eğitim programları ile savunma ve bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirilecek.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Hükûmet, enflasyonla mücadelenin yanı sıra istihdamı artırmak için de yoğun çalışıyor. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile birlikte yeni bir çalışma başlatıldı. Buna göre 2023 sonuna kadar en az 1 milyon 300 bin kişinin özel sektörde işe yerleştirilmesi hedefleniyor.

Nitelikli istihdam için en az 450 bin kadın, 450 bin genç, 25 bin engelli, 45 bin işsizlik ödeneği faydalanıcısı ve 250 bin yüksek öğretim mezununun İŞKUR aracılığı ile istihdamı planlanıyor. Bunun için mesleki eğitim kursları ile İşbaşı Eğitim programları sıklaştırılacak. Yılın ilk 6 ayında 22 bin 365 kişi bu programdan yararlandı. Önümüzdeki dönemde 58 bin kişiye ilave gençlerden oluşan 54 bin kişi için de çalışma yapılıyor. Aktif programa katılan kişi sayısı ise 14 bini aştı. Yakın dönemde nitelikli işgücü için kritik adımlar da atılıyor.

İŞKUR ve Savunma Sanayii Başkanlığı arasında yapılan anlaşma ile Yapısal Analiz ve Tasarım Uzmanı, ‘Gömülü Sistemler Uzmanı’, ‘Radar ve Haberleşme Sistemleri Uzmanı’, ‘İtki ve Motor Sistemleri Uzmanı’ ve ‘Siber Güvenlik Uzmanı’ olmaları için üniversiteden yeni mezun gençlere yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Böylece büyük eleman açığı bulunan bulut bilişim, siber güvenlik, yazılım geliştirme, mobil yazılım uzmanı, oyun geliştirme uzmanı gibi meslekler için işgücü yetiştirme programları düzenlenecek.

Katılmak için internetten ön başvuru yapılabiliyor. Kurslardan faydalanmak için kuruma kayıtlı olmak, 15 yaşın üzerinde bulunmak, mesleğin gereklerine uygun şartlara sahip olmak, yaş üst sınırını aşmamış olmak, emekli olmamak, mesleğin gereklerine uygun olmak gibi şartlar aranıyor. İŞKUR yılın ilk 6 ayında özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarında 584 bin 81 kişiyi işe yerleştirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...