Körfez sermayesi gelmeye hazır

Körfez sermayesi gelmeye hazır

Ekonomi Haberleri

Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı, Suudi Arabistan sanayisinin Türkiye'nin kuracağı serbest bölgelere yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi

Körfez sermayesinin önde gelen yatırım fonlarının karar vericilerini; Türkiye'ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri ve Türkiye hükümetinden bakan ve bürokratlarla buluşturan 'Uluslararası Yatırım Zirvesi' dün başladı. Ortadoğu Ekonomi Platformu ile İstanbul Yatırım Derneği işbirliğiyle Raffles İstanbul Zorlu Center'da düzenlenen ve bugün sona erecek zirvenin ilk gününde konuşan Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Abdullah Alzamil, Türkiye'nin petrokimya sanayine yönelik serbest bölgeler kurması durumunda, Suudi Arabistan sanayinin bu serbest bölgelere yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Alzamil, "Bizce en önemli yatırım alanı sanayidir. Çünkü sanayi yoluyla ticaret de yatırım da artabilir. Biz Suudi Arabistan olarak dünyanın üçüncü büyük petrokimya üreticisiyiz. Dünya çapında petrokimya sanayi yatırımlarına sahibiz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: nbsp;"Türkiye stratejik önemi ve Avrupa pazarına yakınlığıyla ciddi oranda yatırım çekebilecek potansiyele sahip. Eğer Türkiye bir serbest bölge tesis ederse, Suudi Arabistan petrokimya sanayisinden büyük oranda yatırım çekebilir. Suudi Arabistanlı şirketlerin böyle bir fırsat için sabırsızlandığına eminim." Uluslararası Yatırım Zirvesi'nin Başkanı Haşim Süngü, Körfez fonlarının Türkiye ekonomisine ilgisinin çok geniş kapsamlı olduğunu vurgulayarak, "En büyük arzumuz bu zirvede konuşulan yatırımların en kısa sürede gerçeğe dönüşmesi " dedi. Zirve'nin organizatörlerinden İstanbul Yatırım Derneği'nin Başkanı Mehmet Ulusoy ise konuşmasında, amaçlarının, Türkiye'nin ve İstanbul'un küresel bir yatırım merkezi haline gelmesine katkı sağlamak olduğuna dikkat çekti.
Suudi Arabistan'dan 1 milyar $'lık yatırım
Suudi Arabistan merkezli Al Bassam Group ve Sumou Holding, Türkiye gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak için 1 milyar dolarlık bir fon oluşturduklarını açıkladı. "Uluslararası Yatırım Zirvesi"ndeki "Körfez İşbirliği" başlıklı özel oturumda konuşan Al Bassam Group CEO'su Ziad Al Bassam, "Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan'da yeni bir fon kurma kararı aldık. Toplam büyüklüğü 1 milyar doları bulacak olan bu fonla, Türkiye'deki bazı kamu şirketleri ile işbirliği yaparak çeşitli gayrimenkul yatırımları gerçekleştireceğiz" dedi. Sumou Holding adına konuşan İbrahim Al Assaf ise, nbsp;İstanbul ve bölgesinde inşaat ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilendiklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...