Konuşulandan çok daha fazlaymış! 107 aday eksiyle üniversiteli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Konuşulandan çok daha fazlaymış! 107 aday eksiyle üniversiteli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

YKS’de bu sene sıfır ya da eksi netle bir üniversiteye yerleşen öğrenci sayısının 107 olduğu ortaya çıktı. 86 ‘eksi puan’ vakıf, 21 ‘eksi puan’ KKTC üniversitelerine yerleşti.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) baraj puan uygulamasının kaldırılmasından sonra eksi netle bir üniversite programına yerleşen aday sayısı her sene artıyor. Geçen sene YKS’de cevapladığı net soru sayısı sıfır ya da ekside olan 83 genç üniversiteye yerleşirken, bu sene büyük bir artış gösterdi.

Konuşulandan çok daha fazlaymış! 107 aday eksiyle üniversiteli oldu

2023’te YKS’ye giren 107 aday, sınavda aldığı eksi netle üniversiteli oldu. Bu öğrencilerin yerleştiği bölümlerin arasında Ameliyat Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi de yer aldı. 2022’de eksi puanlarla bir üniversite programına yerleşenler arasında, en düşük dereceyi eksi 8,50 oluştururken, bu yıl eksi derecesinde de artış oldu. Bu puan eksi 8,75’e düştü. Bu çarpıcı tabloyu ortaya çıkaran Eğitim Uzmanı Salim Ünsal ile konuştuk. “Ben bile bunu beklemiyordum” diyen Ünsal şunları söyledi: Sınavda yapılan bütün sorular itibarıyla net sayısı toplamda 0 (sıfır) olan ya da eksiye düşen öğrencilerle kontenjanını dolduran program sayısı 107... Bunun 13’ü sıfır net toplamıyla, 94’ü ise eksi net toplamlarıyla girilmiş. Rekor 2022 yılında -8,50 iken bu yıl -8,75’e yükselmiş. Bu programların 86’sı vakıf üniversitelerine, 21’i ise KKTC üniversitelerine ait. Yine bu programların 81’i 2 yıllık, 26’sı ise 4 yıllık programlardan oluşuyor. Barajın olmadığı dönemde iki yıllıklarda ortalama ifade edilen bölümlere 12-13 netle giriliyordu. Dört yıllıklarda ise 24 netle başlayıp ortalama 28-30 netle yerleşebiliyordu. Ayrıca 340 programa da yerleşen olmadı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...