Kimse kafasına göre imar veremeyecek!

Düzenleyen:
Kimse kafasına göre  imar veremeyecek!
Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin dilediği gibi imar veremeyeceğini belirterek “Rant varsa, kamu payını alacak” dedi.

Osman ÇOBANOĞLU MUĞLA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın nesli tehlikede olan caretta carettalar için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’ndeki Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) incelemelerde bulundu, ardından İztuzu Kumsalı’ndaki yuvalarından 2 aylık kuluçka döneminin ardından çıkan yavru caretta carettaların denize bırakılma törenine katıldı. Özhaseki, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan depremler ve imar çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin büyük kısmının deprem kuşağında olduğunu belirten Özhaseki “Hocalarımızın ortalamasına baktığımız zaman 2030 yılına kadar ciddi bir deprem var” dedi. Özhaseki, Türkiye genelinde her yıl 500 bin binayı dönüştüreceklerini belirtti. 
HAKSIZ KAZANCA CEZAİ SORUMLULUK
İmara yönelik geleceğe dönük çalışma içerisinde olduklarını aktaran Bakan Özhaseki, şunları kaydetti: İmar planlarının delinmemesi, İmarda bir rant doğuyorsa kamunun buradan payını alması, imardaki her hareketin şeffaflaştırılması, vatandaşa açılması ve takibine sunulması, sonrada bakanlığımızın denetimiyle ilgili yasaları biz hazırladık. Bu neyi getirecek: belediyeler üzerinde özellikle imar planlarında istedikleri gibi rahat hareket edememeyi getirecek. Önümüzdeki günlerde bir imar disiplini geliyor. 

Doğal ortamlarına kavuştular
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  Muğla’nın İztuzu Kumsalı’ndaki yuvalarından 2 aylık kuluçka döneminin ardından çıkan yavru caretta carettaları ve tedavi edilen deniz kaplumbağalarını kendi elleriyle doğal hayat ortamına bıraktı. Bakan Özhaseki, yöre insanının koruma konusunda bilinçli olduğunu belirterek, “2 ay sonunda yumurtadan çıkan hayvanlar denizle buluşuyorlar. Bu çalışmalarla 2014 yılında 56 bin, 2015 yılında 65 bin, 2016 yılında 92 bin civarında deniz kaplumbağası denizle buluştu doğal yaşamına döndü. Yeni raporlar gelmek üzere. Bu sayı çok daha fazlasına ulaşacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...