Kayıp aranıyor! Balıkçılar ümidi kesti, bu yıl palamut yok!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kayıp aranıyor! Balıkçılar ümidi kesti, bu yıl palamut yok!

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Balık avı yasağının kalkmasının ardından Karadeniz'den bu yıl adeta balık fışkırdı. Hamsi, istavrit, mezgit, torik, karagöz, kırlangıç, çupra, levrek, mırmır gibi balıklar tezgahlardaki yerini alırken, bu yıl palamutun olmaması dikkat çekti.

1 Eylül'de denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından Karadenizli balıkçılar 'vira bismillah' dedi ve denize açıldı. Balıkçı tekneleri, genellikle istavrit ve hamsi ile limana dönerken, hamsi bolluğu dikkat çekti. Hemen hemen her şehirden hamsi fiyatlarındaki ucuzluk haberleri gelirken bu yıl tezgahlarda palamudun olmaması dikkat çekti.

Kayıp aranıyor! Balıkçılar ümidi kesti, bu yıl palamut yok!

UMUDU KESTİK

Trabzon Balık Hali'nde tezgahlarda 1 Eylül'den bu yana tezgahlar hamsi ve istavritle dolarken, palamudun tezgahlarda yerini alamaması balıkçıları ve vatandaşları üzdü. Balıkçı esnaflarından Süleyman Çakır, sezonun açılmasına rağmen şu ana kadar palamudun tezgahlardaki yerini alamadığını belirtti.

Kayıp aranıyor! Balıkçılar ümidi kesti, bu yıl palamut yok!

"Tezgâhımızda istavrit, hamsi, mezgit, torik, karagöz, kırlangıç, çupra, levrek, mırmır bulunuyor. Fiyatla ise normal. İstavrit 50 TL, hamsi 60-75 TL, en pahalı balık kırlangıç kilosu 500 TL, torik 350, mırmır 250-300 TL, barbun 100-250 TL arası. Bu çeşitler arasında palamudun büyüğü torik bile var ama bir tek palamut yok. Bu sene palamuttan umudu kestik."

Kayıp aranıyor! Balıkçılar ümidi kesti, bu yıl palamut yok!

Bundan sonra da görüneceğini tahmin etmiyoruz. Herhalde bu sene hamsi ağırlıklı olacak. Vatandaş palamudu soruyor dolayısıyla olmadığı için hamsiye yöneliyor" dedi.

TEK BİR TANE BİLE YOK

Esnaf Emin Avcı ise ilk kez bu sezon palamudun hiç görülmediğini belirterek, "Şu anda istavrit, mezgit, hamsi, sargan, çupra, levrek, somon var. Palamut bu sezon hiç görünmedi şu ana kadar görüntü yok bundan sonra da umudumuzu kestik. Daha önceleri olurdu ama böylesi hiç olmadı tek tük görülürdü. Şu anda tek bir tane bile yok" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...