Gram altın için ilk kez 3 bin TL üstünü telaffuz etti: İslam Memiş 'hazır olun" diyerek tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Gram altın için ilk kez 3 bin TL üstünü telaffuz etti: İslam Memiş 'hazır olun" diyerek tarih verdi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Uluslararası piyasalarda güçlü doların baskısı altında kalan altın yeniden yükselişe geçiyor. Merkez Bankalarının kritik faiz kararlarını açıklayacağı haftada gram altın için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ilk kez 3 bin TL üstü rakam geldi. İslam Memiş, 'hazır olun' diyerek ekim ayını işaret etti.

Merkez Bankası'nın Ağustos ayındaki mega faiz kararı ve Ons altındaki aşağı yönlü hareket ile sert düşen gram altın, dolar kurundaki pozitif seyir ile yüzde 1'in üzerinde prim kaydetti. Piyasalarda gözler yeniden Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çarpıcı analiz geldi. Gram altın için ilk kez 3 bin TL üstü rakam telaffuz eden İslam Memiş, yeni ataklar için ekim ayını işaret ederek rakam verdi. İşte altın piyasasında son durum ve teknik analiz...

ALTIN YENİ HAFTAYA KAZANÇLA BAŞLADI

ABD enflasyonun beklentileri aşmasının ardından 1910 doların altına inerek 1906 dolara kadar geri çekilen Ons altın daha sonra toparlanarak 1.930 doları gördükten sonra 1.928 dolardan kapanış yaptı. Yeni haftaya yüzde 0,3 yükselişle 1929,88 dolardan başladı. Ons altın ve dolar kurundaki yükselişle prim yapan gram altın, yüzde 0,37 yükselişle 1675,58 lirada seyretti. Yeni haftaya 1669,96 liradan başlayan gram altın, anlık olarak yüzde 1.11 primle 1674 TL'den işlem görüyor.

GÖZLER MERKEZ BANKALARINDA

Piyasalar bu hafta merkez bankalarının alacağı faiz kararlarına odaklandı. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) alacağı kriitk faiz kararı dolar ve altın piyasasında etkili olacak. FED faiz kararı toplantısı 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak ve 20 Eylül akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklayacak. 

Merkez Bankası (TCMB) ise 21 Eylül Perşembe günü saat 14.00'da PPK kurulunda alınan politika faizi kararını açıklayacak. Ağustos ayında piyasaları ters köşe yapan Merkez Bankası'nın Eylül ayında alacağı karar merak ediliyor.

Analistler, bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının altının yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.915 doların destek, 1.940 doların ise direnç konumunda olduğunu söylüyor.Gram altın için ilk kez 3 bin TL üstünü telaffuz etti: İslam Memiş 'hazır olun

İSLAM MEMİŞ'TEN FAİZ KARARLARI SONRASI TAHMİN

Fed'in eylül ayında olmasa bile Kasım ayında faiz artırma olasılığını yükselmesi altında baskıyı artırırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten analiz geldi. Merkez bankalarını faiz kararı nedeniyle volatilite oldukça yüksek olacağını söyleyen Memiş, Fed’in faizleri pas geçeceğini, Kasım’da 25 baz puan faiz artıracağını tahmin ettiğini söyledi. Dolara karşı bu hafta bütün enstrümanların değer kazanacağının altını çizen İslam Memiş, altında yeni yükselişlere işaret etti. 

FED SONRASI YENİ REKORLARA HAZIR OLUN

İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin. Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgar tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı.

Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi."

İLK KEZ 3 BİN ÜSTÜ RAKAM TELAFFUZ ETTİ

"Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu.

2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...