Kahramanmaraş’ta altın üretimi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kahramanmaraş’ta altın üretimi başlıyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kahramanmaraş’ta depremin ardından durma noktasına gelen altın üretimi yeniden başlıyor. Sektör bir yandan üretimi artırırken diğer yandan ihracata hız verdi.

Kahramanmaraş, 450’ye yakın firma ve imalathanesi ve yılda 40 ton altın işlenmesiyle İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor. Altın işlemeciliği bakımından tecrübenin yüksek olduğu sektörde yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilirken, 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında altın ve mücevherat üretimi durma noktasına gelmişti.

Yaşanan olumsuz süreçte yaralarını saran altın üreticileri, otoparkta üretime ara vermeden devam ediyor. Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, depremin ardından iç piyasadaki yüzde 35’lik payın yüzde 20’lere kadar gerilediğini belirterek “Kahramanmaraş, altın ve mücevher üretiminde Türkiye’nin ikinci en büyük üretici ili. Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkıda bulunuyor. Deprem sonrası ihracat yüzde 30’lara kadar düştü” ifadelerini kullandı. Kuyumcu esnaflarından Ökkeş Balcı, Altınşehir’in ile yeniden ayağa kalmak istediklerini belirtirken, bir diğer kuyumcu esnafı Mahmut Çilköse ise kuyumculuk sektöründe toparlanmanın başladığını dile getirdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...