Kadınlar eşlerine 'Evi sattırmam' dedi

Kadınlar  eşlerine 'Evi sattırmam' dedi

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen" düzenlemesi kapsamında aile şerhi konuldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yılın on ayında aile şerhi konulan konut sayılarını açıkladı. Bu dönemde 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi konuldu. Aile şerhi, tapu sahibi eşin, anlaşmazlık veya boşanma durumunda ya da keyfi şekilde, eşinin muvafakati olmadan konutu satmasını, ipoteğe konu edilmesini engelliyor. Bu uygulamaya en çok İstanbullular ilgi gösterdi. İstanbul'da 2 bin 477 konuta şerh konulurken, Ankara'da bin 271, İzmir'de 729, Adana'da 377 ve Bursa'da 362 konutta bu işlem gerçekleştirildi. Ardahan ve Bitlis'te sadece birer konuta şerh konuldu. Bayburt ve Kars 2'şer, Şırnak 3, Muş 4, Tunceli ve Siirt 5'er, Artvin, Bingöl, Iğdır ve Kilis 7'şer, Batman 9 şerhle, uygulamanın en az ilgi gördüğü iller oldu.
Aile konutu şerhi için başvurular, evlilik cüzdanı ve ikametgah ilmühaberiyle tapu müdürlüklerine yapılabiliyor. Şerh, evlilik devam ettiği sürece geçerliliğini koruyor. Evliliğin sona ermesi durumunda malik eş, evlilik sürerken ise şerhi koyduran eş tarafından tapudan kaldırılabiliyor. Şerhin konulması ya da kaldırılması işlemlerinden ücret alınmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...