Japon yatırımcılara özel ceket de dikeriz

Japon yatırımcılara özel ceket de dikeriz

Ekonomi Haberleri

Bakan Zeybekci, "Bir Japon firma yatırım yapmak için özel bir şey isterse yaparız. Ona uygun ceket dikeriz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tokyo'da gerçekleştirilen Türkiye-Japonya İş Forumu'nda, Japon iş adamlarına çağrıda bulundu. Türkiye'de sadece 1.5 milyar dolarlık yatırımları bulunan Japon iş adamlarına bu rakamın yakışmadığını söyleyen Zeybekci, "Napolyon, 'Dünya tek devlet olsaydı, İstanbul'u başkent yapardım' demiş. Biz de Türkiye'ye gelmek, yatırım yapmak isteyen Japon firmalarına tüm yolları açtık. Bir Japon firma yatırım yapmak isterse, özel bir şey isterse ona uygun bir ceket dikmeye de hazırız. Sizleri bu coğrafyada fırsatlarda birlikte olmaya davet ediyoruz" dedi. İki ülke iş adamlarının üçüncü ülkelerde iş birliği yapması gerektiğini, bunların müteahhitlik ve altyapı üretim tesisleri olabileceğini söyleyen Zeybekci, "Türk-Japon ilişkilerinin potansiyeli yüksek. Japonya Türkiye'de, Türkiye de Japonya'da olmayan birçok şeye sahip. Dünyada çok az ülke var birbirinin eksiğini tamamlayabilecek. Bizde 'Unumuz var, şekerimiz, yağımız var; helva yapalım' derler. Japonya ve Türkiye ortaklığında birisinde şeker, birisinde un, ortada yağ var. Çok güzel helva yapılabilir" ifadesini kullandı. 2023 yılına kadar ulaştırmada 100 milyar, enerji sektöründe 130 milyar dolarlık yatırım yapacağını aktaran Zeybekçi, Türkiye'nin Japon firmalar için önemli fırsatları olduğunu kaydetti. İran ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) imzalandığını ve ticaret hacminin 2015 sonuna kadar 13-14 milyar dolardan 35 milyar dolar seviyesine çıkacağını aktaran Zeybekci, Rusya ile 35 milyar dolar olan ticari hacmimizin de 3 yıl içerisinde 100 milyar dolara çıkabileceğini kaydetti.

İKİ BAKAN BİR ARADA
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanı Koya Nishikawa ile bir araya geldi. İki bakan birbirine çeşitli hediyeler verdi.

Cenk Esen nbsp;- TOKYO

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...