İş dünyasından şiddete karşı sağduyu çağrısı

İş dünyasından şiddete karşı sağduyu çağrısı

Ekonomi Haberleri

Kobani'de yaşananları kınamak için başlatılan gösterilerin şiddet eylemlerine dönüşmesine iş dünyasından tepki geldi.

Kobani'ye yönelik saldırılarını kınamak ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için başlatılan gösterilerin şiddet eylemlerine dönüşmesi üzerine iş dünyasından sağduyu çağrısı geldi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: "Ülkemizde son günlerde oluşturulmaya çalışılan şiddet ortamı ve beraberinde getirdiği sokağa çıkma yasaklarını büyük bir kaygı ile takip etmekteyiz. Her zaman en büyük destekçisi olduğumuzu belirttiğimiz çözüm sürecini baltalayacak her türlü söylem ve eylemlerden kaçınılması gereken bir ortamda Kobani'de yaşanan, bizlerin de büyük bir üzüntü ve kaygıyla takip ettiği İŞİD terörünü gerekçe göstererek şehirlerimizde ölümlere varacak kadar şiddet içeren tepkileri demokratik haklar ile bağdaştıramadığımızı belirtmek isteriz. 'Büyük barış projesi' olarak tanımladığımız 'çözüm süreci' arifesinde bu olayların meydana gelmesini manidar bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Hak hiçbir zaman şiddet ile talep edilemez. Kardeşliğin sürekliliğini tesis edecek 'çözüm sürecini' baltalayacak her türlü oluşumun da MÜSİAD olarak karşısında yer alacağımızı belirtmek istiyoruz."
PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKAT!
Konuyla ilgili Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) açıklamasında da, "Kobani'nin IŞİD terör örgütünün eline geçmesi olasılığı karşısındaki dayanışma hissini ve IŞİD'in sergilediği vahşet karşısında insanlarımızda uyanan tepkiyi anlıyoruz fakat bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, eğitim kurumlarına kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. İş dünyası olarak, tüm toplum kesimlerini ve tüm kurumları sağduyulu olmaya, her türlü şiddet eylem ve söylemine karşı durmaya, çözüm sürecinin akamete uğramadan ilerlemesi konusunda sorumlu davranmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi.
YAŞANANLARI UMURSAMIYORLAR
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Kobani halkı ile dayanışma eylemleri sırasında şiddete başvuranların Kobani'ye yaşayanları umursamadığını ve o insanlara en büyük zararı verdiğini söyledi. Olayları değerlendirerek bir basın açıklaması yapan Yücelen, "Kobani ile Suruç arasındaki en temel fark Atatürk'tür" diyerek Atatürk büstüne ve Türk bayraklarına saldıranların, ambulansları ve belediye otobüslerini yakanların anayasa ve yasalar çerçevesinde engellenmesini istedi. "Türkiye son günlerde üzücü olaylara sahne olmakta" diye sözlerine devam eden Yücelen, "TÜGİAD olarak herkesi sükunete ve itidalli davranmaya davet ediyoruz" dedi.


Üzüntü verici

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, tepkinin şiddet yoluyla gündeme getirilmesini, bu çerçevede yakıp yıkma, cana kıyma eylemlerini kınadıklarını söyledi. Onatça, "Hem ülkede kaos ve güvensizlik ortamı yayan hem de ekonomiyi derinden etkileyen bu olayların bir an önce dinmesini ve bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Bu konuda Türkiye'nin bağımsız ve tarafsız iş dünyası örgütü olarak üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim" diye konuştu.


KEPENKLER AÇILMADI

Van'da Kobani'ye destek maksadıyla dün kepenkler açılmadı. Sokaklardaki çöpler toplanmazken, asker ve polis cadde başlarında güvenlik tedbirleri aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...