İstanbul’un kalbine kuluçka merkezi

Düzenleyen:
İstanbul’un kalbine kuluçka merkezi

Ekonomi Haberleri

İTO’nun Eminönü’ndeki eski binasına Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi kuracaklarını söyleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Gençler gelsinler fikirlerini oluştursunlar” dedi

Önder ÇELİK İSTANBUL

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi binasında genç girişimciler için ‘kuluçka merkezi’ kuracaklarını söyledi. Çağlar, “Eski ticaret odası binamızdaki üniversitemizin bir takım bölümleri buradaydı, kapatıp sütlüceye taşıdık. Buraya ‘Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’ kuruyoruz. Meclisimizde onaylandı. Genç beyinlerin fikirleri burada piyasaya çıkacak” dedi.
GENÇLERE 10 BİN TL LAZIM
400 bin üyelerinin hepsinin melek yatırımcı olduğunu kaydeden İTO Başkanı Çağlar, şöyle devam etti: “Burada gençler gelsinler fikirlerini oluştursunlar. Çünkü oluşturulan bazı fikirlerin ticarileşebilmesi için 10 bin TL’ye ihtiyaç var. Gençlerde bu imkânlar yok. Bize gelip ‘Başkanım bize 5 bin, 10 bin TL lazım’ diyorlar. Aklımıza yatanları Ticaret Odası olarak destekliyoruz. Şimdi bu gençlerin projeleri burada değerlendirilecek. Uygun bulunan projeleri 400 bin melek yatırımcımızla buluşturacağız. Onlara hem mali destek sağlayacaklar hem de piyasa tecrübeleri olduğu için piyasaya nasıl sürülmesi gerektiğini anlatacaklar. Böylece genç beyinleri piyasaya sokacağız. Kuvvetli bir kuluçka merkezi olacak. Teknoparkta bunu yapıyoruz ama İstanbul’un merkezinde yapmak çok önemli. Sabahleyin çocuk vapuruna binip gelecek akşama kadar çalışacak projesini ortaya çıkaracak. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Yabancı bilim adamları da gelecek.”
TOKİ’YLE FABRİKA KURACAĞIZ
Sanayicinin motive edilmesi gerektiğine işaret eden Çağlar, “TOKİ’yle yeni yatırım alanları oluşturmak için çalışıyoruz. ‘Bu yeni yatırım alanlarına gelin’ diyoruz. ‘Fabrikanızı taşıyın, biz yapacağız. 20 yıl vadeli ödeyeceksiniz’ diyoruz. Çünkü bu yatırımlar için çok rahat fon bulabiliyorsunuz” dedi. “Yatırımı tamamen faizlere indirgememek lazım” diyen Çağlar, “Bizim yatırımcı önünü, kâr edeceğini görürse yatırım yapıyor” diye konuştu.

BİNDE 12 PAY ALSAK İYİ OLACAK

“Ekonomi büyüdükçe bizim performansımız düştü” diyen İbrahim Çağlar, “22 trilyon dolarlık dünya ticaret hacminden binde 8 pay alıyoruz. Bunu binde 12’ye çıkarsak rahat edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...