İslami kurumlar acil durumda da koruyor

İslami kurumlar acil durumda da koruyor

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından online olarak düzenlenen ve yedi gün süren Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansının 12 maddeden oluşan sonuç bildirgesinde dünyanın İslam ekonomisi ve finansı temelli model ve sistemlere daha fazla ihtiyaç duyduğuna vurgu yapıldı.

 Sonuç bildirgesinde; “Konferans, Zekât, Vakıflar, Sadaka, Karz-ı Hasen, Kafalah, güçlü bir aile kurumu, mahalle yardım teşkilatları gibi İslami kurumların, normal durumlarda olduğu kadar acil durumlarda da zorluklara karşı koruma yolları sunduğunu kaydetti. Bu kurumlar, özellikle KOBİ'ler, eğitim, düşük maliyetli konutlar ve nüfusun az gelişmiş kesimlerinin güçlendirilmesi için finansal içerme, amaca yönelik girişimciliği teşvik etmek için İslami bankalarla birlikte çalışmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...