İnternet desteği 1 Kasım'da başlıyor! Genç üniversiteliye iletişim ücretsiz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İnternet desteği 1 Kasım'da başlıyor! Genç üniversiteliye iletişim ücretsiz

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

26 yaşından gün almamış yükseköğretim öğrencileri, satış fiyatı 9.500 TL’yi aşmayan mobil telefon ve bilgisayar için, 1 defaya mahsus 5.500 TL olan destekten faydalanabilecek. İkinci el cep telefonları kapsam dışında tutulacak. Öğrenci, cihazı en az 2 yıl kullanacak. İnternet desteği ise, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay ücretsiz, aylık en fazla 10, yıllık 120 cigabayt olacak.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği ‘teknolojik cihaz ve internet desteğinin’ detayları netleşti. Yükseköğretim öğrencileri 1 Kasım itibarıyla destekten faydalanmaya başlayabilecek.

“Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar” Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, 1 defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve 1 yıllık internet desteği sağlanacak.

Bu destek, nihai satış fiyatı 9.500 Türk lirasını aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılacak. İkinci el cihaz satın alımları bu destek kapsamı dışında tutulacak. Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı, en fazla 5.500 lira olacak.

AYLIK 10 GB İNTERNET

Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği de bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 gigabayt (GB) olacak. İnternet desteği, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılabilecek.

EN AZ 2 YIL KULLANACAK

Edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak.

ŞARTLARA UYMAYAN GERİ ÖDEYECEK

Kararda yer alan şartların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi hâlinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren gecikme zammı oranında hesaplanacak faizle birlikte destekten yararlanandan geri alınacak. Destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanacak.

Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulunun görüşü alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek. Karar, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek.

HEPSİBURADA 12 TAKSİTLE VERİYOR

Hepsiburada, öğrencilere vergisiz cihaz projesine dâhil olan 9.500 TL altındaki telefon, tablet ve bilgisayar modellerini 1 Kasım’dan itibaren, öğrencilere özel ve sadece Hepsiburada’da olan ödeme kolaylıkları ve hızlı teslimat avantajlarıyla sunacak. Hepsiburada Ticari Operasyonlar Başkanı Ender Özgün “Öğrenciler özel Hepsiburada limiti sayesinde 1 Kasım’dan itibaren alacakları telefonları 12 taksitle ödemeye başlayabilecekler” dedi.

TELEFON YA DA BİLGİSAYAR NASIL ALINACAK?

Destekten faydalanabilecek öğrencilere birer şifre tanımlanacak. Şifreler, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait “GencizBiz” portali üzerinden öğrencilere ulaştırılacak. Bu portale e-Devlet şifresiyle giriş yapılabiliyor. Gencizbiz portali üzerinden kendilerine tanımlanan şifreyi alan üniversite öğrencileri, bu şifre ile internet pazar yerlerinden, teknoloji firmalarının internet sitesinden cep telefonu veya bilgisayar siparişi verebilecek. İnternet üzerinden alışveriş yapmak istemeyen öğrenci, şifresi ile teknoloji mağazalarına giderek de alışveriş yapabilecek. Ancak vergi indiriminin alışveriş anında mı yapılacağı, yoksa alışverişten sonra vergi iadesi yoluna mı gidileceği netlik kazanmadı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...