İlk kez piyasaya çıkacak, Hazine'nin ihale takvimi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İlk kez piyasaya çıkacak, Hazine'nin ihale takvimi belli oldu

Ekonomi Haberleri

Hazine, gelecek hafta 3 tahvil ihalesi düzenlerken, dolar cinsi tahvil ve kira sertifikası doğrudan satışı gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ihale programını duyurdu. İhale programına göre, 24 Temmuz Pazartesi günü 5 ve 10 yıllık, kupon ödemeli, enflasyon edeksli tahviller piyasaya satışa sunulacak. İhale ile ilk kez sabit kuponlu tahcil de satışa çıkacak.

İLK KEZ PİYASAYA ÇIKACAK

Hazine, 25 Temmuz Salı günü, 5 yıl (1.820 gün) vadeli, 19 Temmuz 2028 itfalı, 6 ayda bir kupon ödemeli, TÜFE'ye endeksli tahvil ile, 10 yıl (3.640 gün) vadeli, 13 Temmuz 2033 itfalı, 6 ayda bir kupon ödemeli, sabit kuponlu tahvilin de ilk satışını yapacak.

Hazine aynı gün, 2 yıl (728 gün) vadeli, 23 Temmuz 2025 itfalı, 6 ayda bir kupon ve kira ödemeli, ABD doları cinsinden devlet tahvili ile ABD doları cinsinden kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...