İhlas Holding'in 'uyum notu' 8.15'e çıktı

İhlas Holding'in 'uyum notu' 8.15'e çıktı

Ekonomi Haberleri

JCR, İhlas Holding'in SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notunu 8.15'e, İhlas Ev Aletleri'nin notunu da 8.05'e çıkardı.

JCR Eurasia Rating Derecelendirme Kuruluşu, İhlas Holding A.Ş.'nin SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notunu (8.15), görünümünü ise (Stabil) olarak revize etti. İhlas Holding'in uyum notu geçtiğimiz sene 8.09'du. İhlas Ev Aletleri için de, geçtiğimiz yıl 7.68 olan not bu yıl 8.05 olarak belirlendi. Yapılan açıklamada, İhlas Holding'in uyum notunun '7 eşik puan'ın üzerinde olması sebebiyle, BİST Kurumsal Yönetim Endeksinde kalmaya devam edeceği belirtildi. JCR ER'in metodolojik altyapısı ve notasyon gösterimine göre; Holding'in revize edilen Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notu, yakınsama düzeyi olarak [AA (Trk)/Liyakat] kategorisine, derece olarak ise [bbb/Seçkin] seviyesine tekabül ediyor. Gelecek izleme döneminde Holding'in ulaştığı bu uyum seviyesini koruyacağına kanaat getiren JCR ER, görünümünü de (Stabil) olarak belirledi. Açıklamada ayrıca, "İzleme döneminde; Holding'in Yönetim Kurulu bünyesinde Risk Komitesi oluşturulmuş ve başkanlığına bağımsız bir üye getirilmiştir. Risklerin belirlenip yönetilmesinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir" denildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...