HR-V geri döndü

Düzenleyen:
HR-V geri döndü

Ekonomi Haberleri

Dünyada "crossover" pazarını açan, Avrupa'da 110 bin adet satışa ulaşan, ancak 2007'de üretimden çekilen Honda HR-V geri döndü.

Ali Çelik DALAMAN

Fonksiyonel çözümlerle tasarlanan HR-V’nin iç hacmi neredeyse bir MPV kadar geniş. Ön konsol ve kumandalar şık ve modern. Jazz modelinden aşina olduğumuz arka koltukların modüler yapısı etkileyici. 130 HP gücünde "1.5 i-VTEC benzinli" ve 120 HP gücünde "1.6 i-DTEC dizel" motor seçeneği bulunan yeni HR-V, 6 ileri manuel şanzımanla donatılıyor. 1.5 modeli için otomatik şanzıman seçeneği de mevcut. Benzinli otomatik kombinasyon 100 km'de 5.2 litre, dizel ise 4 litre yakıt sarfiyatına sahip. Lastik basınç ikazı, şehir içi aktif fren sistemi, elektrikli park freni, Start&Stop, hız sabitleyici, klima ve fonksiyonel katlanan arka koltuklar, "Premium" serisinde standart. "Elegance" ve "Executive" paketlerde ise ilave olarak; çarpışma uyarı sistemi, şerit takip sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, 7 inch dokunmatik ekran, navigasyon standart olarak yer alıyor. 89.000 TL’den başlayan fiyatlar 111.900 TL’ye kadar çıkıyor.

Dalaman’da düzenlenen lansman toplantısında, Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini belirten Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki "10. nesil Yeni Honda Civic'in Türkiye'de üretimi başlıyor. 500 kişilik yeni istihdam sağladık. 2017 sonuna kadar yıllık 35 bin üretim yapacağız. Yeni Civic Sedan'ı Afrika kıtasına da ihraç edeceğiz. Türkiye pazarına ve ekonomisine güvenimiz tam, yatırımlarımız devam edecek" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...