Bursalı Egea Amerika'yı fethetti

Düzenleyen:
Bursalı Egea Amerika'yı fethetti

Ekonomi Haberleri

Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen aracın Amerika kıtasındaki satışları 20 Temmuz’da başladı. CEO Cengiz Eroldu, "Dodge ile üretim yaptığımız marka sayısı 7’ye çıktı" dedi.

Ali Çelik İSTANBUL

Türkiye'nin en büyük otomobil üreticilerinden Bursa'daki Tofaş fabrikası, yeni bir başarıya imza attı. Üretimine başlandığından beri dünya genelinde büyük ilgi gören Fiat Egea, Dodge Neon markası ile Meksika pazarına girdi. 1.4 litre ve 1.6 litrelik iki farklı benzinli motor ile bu ülkeye ulaşan Dodge Neon, kısa zamanda dikkatleri üzerine çekti. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Amerika kıtasında güçlü mirasa sahip Dodge markasını ihracat portföyümüze kattık. Bu gelişme, Tofaş’ın küresel ürün geliştirme yönünde attığı önemli bir adım. Dodge markasıyla Meksika pazarına geçen ay girdik. Kısa sürede geri bildirimler oldukça başarılı. Bu, farklı pazarlar konusunda bizi daha da heyecanlandırıyor. Dodge ile Tofaş olarak üretim yaptığımız marka sayısı 7’ye çıktı" dedi. Egea Sedan'ın Avrupa'daki satışlarında planlananın önüne geçtiğini söyleyen Cengiz Eroldu, "Station Wagon modelinin de ihracatına başladık. Üç vardiya çalışıyoruz, üç bine yakın yeni istihdam gerçekleştirdik, 10 bin kişilik istihdama ulaştık. Bu başarıların en büyük oyuncusu Egea. Şu anda iç pazara sattığımız araçların yüzde 93’ünü yerli üretimden yapıyoruz. Türkiye’de bu konuda açık ara lideriz" diye konuştu.

Bursalı Egea Amerika'yı fethetti

SW İLE GÜÇLENECEK

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç da şunları söyledi: "Egea ailesi, pazarda yüzde 5’in üzerinde bir pay elde ediyor. Yakında dizel otomatik versiyonlarımız pazara girecek. SW modelinin de devreye girmesiyle Egea’nın performansı daha da artacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...