Hızlı yemek yiyenler çabuk yönetici oluyor

Hızlı yemek yiyenler çabuk yönetici oluyor

Ekonomi Haberleri

Hızlı yemek yiyenler hızlı yükseliyor ama onlar da çabuk yıpranıyor.

Yoğun iş stresi, çalışanlarda tükenmişlik sendromuna yol açıyor. Kadınlar ve evli çalışanlar daha fazla stres yapıyor. Hızlı yemek yiyenler hızlı yükseliyor ama onlar da çabuk yıpranıyor. İş stresi şirketlerde milyarlarca dolarlık zarara sebep oluyor. Özellikle işyerinde hızlı yükselen kişiler ya da evli çalışanlar daha fazla stres yaşıyor ve yıpranıyor. Hızlı konuşan, hızlı yemek yiyen sabırsız kişiler işletmeler için yönetici olarak tercih ediliyor. Ancak bunlar da iş hayatında daha çabuk yıpranıyor. nbsp;Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İş Ortamında Verimliliği Etkileyen Faktörler" adlı raporda yer alan bilgilere göre fazla mesai, vardiya, iş baskısı, belirsiz sorumluluklar, yönetim ve çalışanlar arası iletişim kopukluğu, kişiler arası çatışma ve gerginlikler stresi tetikliyor. Stresin doğal sonucu olan tükenme, kendini olumsuz algılama, olumsuz iş davranışında bulunma, müşteriye karşı ilgisiz kalma gibi sonuçlara yol açıyor. İşyerindeki stres ne kadar fazlaysa, tükenmenin derecesi o kadar fazla gerçekleşiyor. nbsp;

EVLİ ÇALIŞANLAR DAHA STRESLİ

Gençler ve kadınlar diğer çalışanlara göre, evliler bekarlara göre strese daha eğilimli oluyor. Yönetici olmak da en önemli stres sebepleri arasında. Kişilik özellikleri de stresin etkilerini artırıyor. Hızlı konuşan, hızlı yemek yiyen ve aynı anda pek çok işi yapmaya çalışan sabırsız kişiler işletmeler için yönetici olarak tercih ediliyor. Ancak bunlar iş hayatında daha çabuk yıpranıyor. nbsp;İşin yapıldığı mekanın aşırı sıcak ve soğuk oluşu, zayıf ışıklandırma ile uygunsuz çalışma masaları stresi artıran etkenler arasında yer alıyor. Hızlı yükselme ve başarıya çabuk ulaşma da strese sebep oluyor. Ağır görevler yükleme, yapılacak işlerin çok olması ve kişinin kendini yetersiz görmesi de çalışana stres yaptırıyor. nbsp;Çalışan kendinden başka çalışanların sorumluluğunu taşıyorsa, yine stres ortaya çıkıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...