Her üniversiteye tekstil mühendisliği kurulmamalı

Düzenleyen:
Her üniversiteye tekstil mühendisliği kurulmamalı

Ekonomi Haberleri

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’de tekstilin bitmediğini, dünya tekstilinde Türkiye bayrağı dalgalandığını söyledi.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’de tekstilin bitmediğini, dünya tekstilinde Türkiye bayrağı dalgalandığını söyledi. Türkiye’de tekstil mühendisliği olmayan bölüm olmadığını söyleyen Konukoğlu, “Böyle olmaz. Bütün bölümler, fakülteler için buna çözüm bulunmalı. Hangi üniversite veya üniversiteler tekstilde güçlüyke, -ki bu en fazla 2-3 olmalı- orada kümelenme modeli uygulanmalı. Fakülte veya bölümler yanlarındaki fabrikaları ve son teknoloji makinelerle düzenlenmiş laboratuvarlarıyla uygulamalı eğitim vermeli. Yalnız tekstil değil, diğer bölümler için de eğitim böyle olmalı. Tekstil kampüsü, makine kampüsü, inşaat kampüsü gibi sistemlerle eğitimde ilerleriz” görüşünü dile getirdi. 
TÜRKİYE ÖNE ÇIKIYOR
 Tekstilde İngiltere ve Fransa’nın bir asra varan hakimiyetlerinin, bu ülkelerin sömürgelerinin bağımsızlıklarını kazanması ile sona erdiğini hatırlatan Konukoğlu, “Fransa’dan sonra tekstilde bayrağı İtalya devralmıştı. Ancak son 20-25 yıldaki gelişmeler sonrasında Türkiye öne çıktı. Kumaşımız, tasarımlarımız rakip tanımaz hâle geldi. Türkiye’de birikim var. Tekstil bitmez. Tekstilde ekmek var” diye konuştu.

En büyük 500 arasına girdi

 Sanko Holding’in 4 şirketi, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ arasına girdi. Sanko Holding, tekstil, enerji, çimento, inşaat, ambalaj, iş makineleri, gayrimenkul sektörlerinde ağırlıklı olarak faaliyet gösteriyor. Grubun sosyal sorumluluk projeleri ile sanata yatırımı da bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...