Her şey daha güçlü dönmek için

- Güncelleme:
Her şey daha güçlü dönmek için
Ekonomi Haberleri

110 gündür Adıyaman Üniversitesinde eğitim yapılamıyor. Üniversite eylülde öğrencilerine ‘merhaba’ diyecek. Diş Hekimliği Fakültesi yeni dönemde Eğitim Fakültesinde devam edecek.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremlerde 51 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremlerde bölgenin en büyük üniversitelerinden biri olan Adıyaman Üniversitesi de büyük hasar aldı. Farklı fakültelerde öğrenim gören 187 öğrenci ve aralarında 9 akademisyen olmak üzere görevli 31 çalışan da hayatını kaybetti. İki büyük depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin tespitine göre üniversitenin 17 binası az hasarlı, üç binası orta hasarlı ve bir binası ise ağır hasarlı olarak açıklandı. Yeni eğitim ve öğretim yılında binaların ayağa kalkması ve eğitimle yaraların sarılması için Adıyaman Üniversitesinde (ADYÜ) çalışmalar aralıksız sürüyor.

TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİ

Toparlanma sürecine giren ADYÜ’de hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte az ve orta hasarlı yapılarda tadilat çalışmaları hız kazandı.

Depremde ağır hasar alan Diş Hekimliği Fakültesinin akademik ve idari çalışanları ile 500’e yakın öğrencinin mağdur olmaması için yeni dönemde Eğitim Fakültesi B Blok’ta devam edecek.
Fakülte Poliklinikleri ve Semt Polikliniği ise yine faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek. 110 gündür eğitimin yüz yüze yapılamadığı üniversitenin 19 bin 370 öğrencisi bulunuyor. 110 dönüm arazili üniversitenin boş bulunan her bir noktasında şu anda depremzedeler için çadır kentler kurulmuş durumda.
Üniversitenin yemekhanesinde ise her gün depremzedeler için Kızılay 200 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor.

“YOĞUN ÇALIŞIYORUZ”

Binalarda yapılan son çalışmaları değerlendiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının kontrolünde tadilat çalışmaları devam eden binalarda depremin oluşturduğu izleri ortadan kaldırıp, bir an önce kullanılabilir hâle gelmesi için hummalı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Depremde zarar gören binalarda eğitim-öğretime yeniden devam edilebilmesi için yoğun bir mesai sürecine girdiklerinin ifade eden Prof. Dr. Turgut şunları söyledi: Üniversitemizde depremden zarar gören binaların tadilatlarına devam ediyoruz. Besni Meslek Yüksekokulu (MYO) binamızın tadilat çalışmaları sona erdi. Üniversitemizde hasar alan diğer yapıların da tadilat çalışmaları devam etmektedir. Evlatlarımızın güvenilir bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi önceliklerimizdendir... Kampüsümüzde yaşam fidanlarını yeniden yeşertip, yeni döneme eskisinden daha güçlü bir şekilde dönmek istiyoruz. İnşallah bugünleri hep birlikte atlatıp eylül ayında bütün fakültelerimizle 2023-2024 akademik yılına “Merhaba” diyeceğiz. Birlikteliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize sahip çıkmamız, destek olmamız ve elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...