LGS ve YKS için süre azalıyor: Çıkmış soruları tekrar edin!

YKS’ye 3,5 milyonun üzerinde öğrenci girecek. 4 Haziran’da LGS, 17-18 Haziran’da ise yapılacak YKS sınavıyla ilgili uzman eğitimciler, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
ESMA ALTIN'IN HABER, - Milyonlarca öğrencinin katılacağı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için az bir süre kaldı. Bu yıl LGS’ye 1 milyonu aşkın, YKS’ye ise 3,5 milyonun üzerinde öğrenci girecek. 4 Haziran’da LGS, 17-18 Haziran’da ise yapılacak YKS sınavıyla ilgili uzman eğitimciler, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selman Tunay Kamer, bu son haftalarda örnek soru çözümü ve deneme sınavlarına ağırlık verilmesinin faydalı olacağını söyledi. Kamer, LGS’ye girecek öğrenciler için “Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılından beri yayınlanan ve toplamda bin 825’e ulaşan örnek sorular birçok kez çözülmeli. Ayrıca sınava giriyormuşçasına gerçek sınavın başlama ve bitiş saatleri dikkate alınarak ve süre tutularak bol bol deneme sınavları yapılmalı. Bütün konularını pekiştirmiş bir öğrencinin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencinin burada dikkat etmesi gereken en önemli nokta, çok fazla soru çözmesi değil kaliteli soru çözmesidir” dedi.
Eğitim uzmanı Salim Ünsal da öğrencilerin kalan süre içerisinde yapacağı konu tekrarlarında kendilerine göre öncelikler belirlemesi gerektiğine dikkat çekti. Ünsal, “Her iki sınavda da bazı derslerin etkinliği daha fazla, bazılarınınki ise daha az. Çalışma yaparken etkinliği fazla olan ve puan getirisi yüksek derslere ağırlık verilmesi bu son süreçte daha faydalı olacaktır. Öğrenciler, geçen seneye oranla bu sene daha az müfredatla karşı karşıya. Çalışacağı konu sayısının azalması bakımından öğrenciler için bir avantaj” ifadelerini kullandı.
Her iki sınavda da puan esaslı değil, iyi bir sıralama yakalamak için çalışılması gerektiğine vurgu yapan Ünsal “Bu sınavlarda öğrencinin ne kadar puan aldığı değil, sıralaması önemli. Çünkü sıralamaya göre liseye ya da üniversiteye yerleşiyorsunuz. Bu sebeple başarıyı sadece yüksek puan almak olarak algılamamak gerekiyor” dedi.