Hem iş hem golf öğrenecekler

Hem iş hem golf öğrenecekler

Ekonomi Haberleri

Okan Üniversitesi yeni sezona sürprizlerle hazırlanıyor. 2014-2015 Akademik Yılı'nda Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri öğrenci almaya başlayacak.

1999 yılında 85 öğrenci ile başladığı eğitim faaliyetine bugün 15 bin öğrencisi ile Tuzla'da kurulu devasa kampüsü ile devam eden Okan Üniversitesi yeni akademi yılında tıp ve dişçilik fakültelerini de bünyesine katacak. Yeni fakültelerinin katılımı ile ilgili bilgi veren Okan üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip okullardan birini kurduklarını belirterek, tıp ve dişçilik fakülteleri ile eğitim çıtasını daha da yükselttiklerini belirtti. Halen 8 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsünde ve yaklaşık 600 akademisyenden oluşan Okan Üniversitesi'nin sadece eğitim değil aynı zamanda meslek ve iş kazandırmaya yönelik programlar yürüttüklerini belirten Okan, "Öğrencilerimizin eğitim hayatı sadece derslerden ibaret değil. Kişisel gelişimleri, mesleki çevre ve iş olanaklarının da altyapısını hazırlıyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimiz iş sahibi olanak mezun ediyoruz" diye konuştu.
Okan, mesleki eğitimlerinin yanında yabancı dil, hobi ve spor becerilerinin gelişimi konusuna ciddi bir ağırlık verdiklerini belirterek, "üniversitemizin alt kurumları olan Kolejlerimizden itibaren çocuklarımız İngilizcenin yanında aralarında Arapça, Çince, Fransızca veya Rusça olmak üzere ikinci bir dil öğreniyor. Sporda çeşitliliği arttırdık, bizden mezun olanlar golf de bilecek" diye konuştu.
Toplam öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 93'ü oranında farklı burs imkanlarıyla başarıyı desteklediklerini belirten Bekir Okan, Mütevelli Heyet tarafından belirlenen oranlarda sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları sağladıklarını da belirtti. Tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültelerinin yeni akademik yılda eğitim faaliyetine başlayacağını duyuran Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Okan, bundan sonraki amaçlarının eğitim hastanesi yapmak olduğunu söyledi. Okan, "3 yıl içinde hastane gerekiyor. Yeni bir eğitim hastanesi konusunda çalışmalarımız var. Şimdilik bir ortaklık çalışmasıyla sorunu üstesinden geleceğiz. Bunun için Medikal Park ile anlaşma sağladık. İki yıllık teorik ve simülatör eşliğinde yapılacak eğitimin ardından öğrencilerimiz pratik eğitimlerini de yapabilecek. Üniversitemize ait hastaneyi de yapacağız" diye konuştu.
Hem iş hem golf öğrenecekler
Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde iddialıyız
Yeni akademik yılda İngilizce eğitim eğitim verilecek Okan Üniversitesi Tıp ve Dış Hekimliği Fakülteleri hakkında da bilgi veren Bekir Okan, Türkiye'nin ilk 'Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi'nde çalışmaların son noktaya geldiğini kaydetti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak nbsp;ve Dişçilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işıl Küçükay, Türkiye'nin en modern laboratuvarların bulunduğu fakülteler için 40 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını duyurdu. Bu yıl 60'ı tıp, 60 da diş hekimliği fakültesine olmak üzere 120 öğrenci alacaklarını belirten Kıyak, her öğrenciye ayrı simülatör tahsis edileceğini ve öğrencilerin en son teknolojik imkanlardan yararlanacağını söyledi. Prof. Dr. Küçükay ise, hayalindeki fakültenin burada öğrencileri ağırlayacağını ve Türkiye'nin çok önemli bir eğitim tesisi kazandığını kaydetti.

Hem iş hem golf öğrenecekler
GENÇ NÜFUS İSTİHDAMI SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL DÜNYANIN BÜYÜK PROBLEMİ
Abdullah Gül Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Gençlik İstihdam Değerlendirmesi ve Sektörler Arası İşbirliği" sempozyumu başladı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, genç nüfusun işsiz kalmasının sadece Türkiye'de değil bütün dünyada problem olmaya başladığını söyledi. Rektör Sabuncuoğlu şöyle devam etti: "Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Hızlı bir değişim var dünyada. Bununla birlikte genç nüfus da artıyor. Genç nüfusun istihdam problemi giderek büyüyor. Biz de buna çok önem veriyoruz. Çünkü çok genç nüfusumuz var. Genç nüfusu düzgün şekilde istihdam edemezsek, bu önemli kaynağı kullanamayacağız. Türkiye ileride sosyolojik, ekonomik problemleri üstlenmek zorunda kalacak. Bu açıdan gençlik istihdamı hakikaten çok önemli. Bu sempozyum Avrupa'da ilk defa yapılıyor. Sivil toplum kuruluşları, kamu ve üniversitelerin yapabileceği şeyler masaya yatırılıp, tartışılacak. Alternatif çözümler üretilecek."

Hem iş hem golf öğrenecekler
BURSLULUK ORANI YÜKSEK
Okan Üniversitesi'nin gelişimi için 42 yıllık kariyerini bir kenara bırakan Bekir Okan, farklı burs imkanlarıyla başarıyı desteklediklerini söyledi.
Fikret Çengel İSTANBUL nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...