Avrupalı otele, Ruslar evine: Hedef turizmde 56 milyar dolar gelir

- Güncelleme:
Avrupalı otele, Ruslar evine: Hedef turizmde 56 milyar dolar gelir

Ekonomi Haberleri

Antalya’ya 1 Ocak - 7 Mayıs tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2 milyon 110 bin 800 oldu. Otellerde doluluk oranı yüzde 80’lere ulaşırken Alman ve Ruslar başı çekiyor. Avrupalı turistler otelleri tercih ederken Ruslar otellerin yanında kendi evlerine geliyor

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Yıla 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir hedefliyle başlayan turizm sektörü, yoluna emin adımlarla ilerliyor. Özellikle yabancı turistin tercih ettiği Antalya bölgesinde rekor üstüne rekor kırılıyor. Otellerde doluluk oranları ise yüzde 80’leri görmüş durumda. Antalya’ya 1 Ocak - 7 Mayıs tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2 milyon 110 bin 800 oldu. Bu rakam turizm noktasında bütün zamanların en iyi başlangıcı olarak tarihe geçti. Antalya’ya gelen turistlerin ülkelerine göre dağılımına bakıldığında ilk sırayı Almanlar alıyor. Almanları sırasıyla Ruslar, İngilizler, Hollandalılar ve Polonyalılar izliyor. Sektör temsilcileri yabancı turist girişlerinde artış yaşandığını belirtirken, gelen turistlerin konaklama tercihlerinde değişiklik olduğunu ifade ediyor. 
Avrupalı otele, Ruslar evine: Hedef turizmde 56 milyar dolar gelir

KONUTLARA İLGİ DEVAM EDİYOR

Antalya’da Kemer’de turizm işletmeciliği yapan Serkan Caymaz, gazetemize yaptığı açıklamada “Antalya artık Rusların ikinci memleketi hâline dönüştü. Özellikle Konyaaltı, Alanya, Serik, Muratpaşa ve Kemer ilçelerinde Rus nüfusu ciddi şekilde arttı. Artık Rus turistler otellerin yanında kendi evlerine de geliyorlar. Avrupalı turist otelleri tercih ederken, Rus turistlerin bir kısmı tatillerini ya Ruslardan kiraladıkları evlerde ya da satın aldıkları evlerde yapıyor. Ruslar bölgede ev almaya devam ediyor. Bunu hem ticaret hem de konaklama için yapıyorlar” dedi. 

YERLEŞİK NÜFUS 50 BİNİ GEÇTİ

TÜİK verilerine göre Rus vatandaşları geçen yıldan bu yana yalnızca Antalya’dan 24 bin konut satın aldı. Antalya’daki yerleşik Rus nüfusu sayısı toplamda 50 bini geçti. Durum böyle olunca Rus vatandaşları tatil için otellerin yanında evlere de gelmeye başladı. Rus ilgisi bölgedeki demografik ve sosyal yapıyı da değiştirdi. Temelli olarak bölgeye yerleşen Ruslar ticaret yapmaya başladı. Konut, turizm, ve perakende ve yeme içme sektörlerinde Rus yatırımcıların varlığı artış gösterdi.
 
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...