Hazar Forumu İstanbul'da açılıyor

Hazar Forumu İstanbul'da açılıyor

Ekonomi Haberleri

Haldun Yavaş başta ekonomi ve enerji olmak üzere Hazar Bölgesi'nin gelişimi konularının görüşüleceği Hazar Forumu çarşamba günü İstanbul'da açılıyor.

Haldun Yavaş açıklamasında "Hazar Bölgesi büyük enerji rezervleri ve gelişmiş ulaşım koridorları sayesinde dünya politikası ve ekonomisinin gündeminde bulunmaktadır. Üçüncüsü gerçekleşecek olan forumda Hazar Bölgesi'nde tabii yatakların geliştirilmesi ve ulaşım aktyapı projelerinin yanısıra ayrıca bölgedeki enerji güvenliği konuları da görüşülecek" ifadelerine yer verdi. Ona göre, foruma enerji alanındaki bilim adamları, ulaşım sektörü uzmanları, siyasetçiler ve işadamları, farklı ülkelerin sivil kuruluş temsilcileri katılacak. Foruma Türkiye'nin ihtisaslı bakanları, Balkan ülkeleri, Avrupa Birliği ve Amerika'nın üst düzey yetkilileri katılacaklar. Ayrıca, TAP gaz boru hattının geçeceği bölgede stratejik öneme sahip ülke sözcülerinin de katılması planlanıyor. Hazar Stratejik Araştırma Enstitüsü tarafından ilk Hazar Forumu 2012 yılında İstanbul'da gerçekleşmişti. İkinci ise bu yılın eylül ayında New York'ta yapılmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...