'Hayat Finans' faaliyete geçti: Dakikalar içinde kredi verecek

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
- Güncelleme:
'Hayat Finans' faaliyete geçti: Dakikalar içinde kredi verecek

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - İSTANBUL

Hayat Finans Genel Müdürü M. Murat Ertem, fiziki şube açmadan mobil, internet ve çağrı merkezi üzerinden dijital bankacılık hizmeti vereceklerini belirterek “Bireysel müşterilere ve KOBİ’lere en hızlı kredi veren banka olacağız” dedi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Türkiye’nin dijitale doğan ilk bankası Hayat Finans resmen faaliyetlerine başladı. Fiziki şubesi bulunmayan Hayat Finans sadece dijital kanallardan olmak üzere mobil, internet bankacılığı ve çağrı merkezi üzerinden hizmet verecek. Bir yıl içerisinde 1 milyon müşteri hedefiyle yola çıkan Hayat Finans, hem bireysel hem de KOBİ tarafından dakikalar içerisinde kredi verecek.

Hayat Finans Genel Müdürü M. Murat Ertem Türkiye’nin BDDK’dan lisans alan ilk dijital bankası olduklarını belirterek, bugünden itibaren App Store’da hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Hiçbir zaman fiziki şube açmayacaklarını belirten Ertem "Türkiye’de tüketicilerin yüzde 92’si dijital bankacılık araçlarını kullanmak konusunda son derece istekli. Ülkemizin dijital okuryazarlığı gayet iyi durumda. Ancak tüketicilerin neredeyse yarısı anlaşılmadıklarını, ihtiyaçlarına özel çözüm üretilmediğini düşünüyor" dedi.

Ertem, "Alınan hizmetin kişiye özel, terzi işi olmadığını biliyor. Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak tıpkı dünyada olduğu gibi tamamen dijital süreçlerle, pürüzsüz bankacılık yapmak için buradayız. İhtiyacımız olan zihinsel dönüşümün Türkiye’deki liderliğini biz üstlenmek istiyoruz. Bireysel müşterilerin yanı sıra tüzel müşterilerin de dijital dönüşümünü sağlayacağız. Birlikte kazanıp birlikte paylaşmak suretiyle, dijital banka olmanın avantajlarını tüm müşterilerimizle paylaşacağız. Deneyimli, işin uzmanı geniş bir ekip ile ülkemizde bu işin lokomotifi olup sonrasında global dijital banka olmayı hayal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DİJİTAL BANKACILIKTA ÇOK İLERİDEYİZ

Türkiye’nin dijital bankacılıkta dünyada çok ileri bir noktada olduğunu dile getiren Ertem "İngiltere ve Almanya’da dijital bankacılık yüzde 10 seviyelerinde. Bu konuda Rusya ve Brezilya’da daha iyi. Var olan bir yapıyı dönüştürmek sıfırdan kurmaktan daha zor. Türkiye’de ise bankalar çok büyük oranda dijital. Dünyanın çok ilerisindeyiz" diye konuştu.

Türkiye’de BDDK’ya 7 tane dijital banka başvurusu yapıldığına dikkat çeken Ertem şunları söyledi: "Bunun 4 tanesi mevduat, 3 tanesi de katılım bankacılığı. Biz de dijital banka olarak bankacılığın her alanında faaliyet göstereceğiz. Veriyi merkeze alarak onu anlamlandıracağız. Bireysel tarafta EFT, havale, yatırım hizmetleri, fatura hizmetleri gibi bütün hizmetleri sunacağız.

Kredi skorlamasını anında yapıp en hızlı ihtiyaç kredisini veren banka olacağız. Ticaret tarafında ise sanayi ve ihracatın finansmana odaklanacağız. Türkiye ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lerimizin yüzde 69 gibi büyük bir çoğunluğu herhangi bir dijitalleşme stratejisine sahip değil. KOBİ’lere can suyu olmak ana akslarımızdan birisi olacak. KOBİ’lere dakikalar içerisinde kredi vereceğiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...