Halka arzda 'güneş' açacak! Astor Enerji'ye 34,5 kat talep geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Halka arzda 'güneş' açacak! Astor Enerji'ye 34,5 kat talep geldi

Ekonomi Haberleri

Astor Enerji’nin hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da ‘ASTOR.E” koduyla işlem görmeye başladı. Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, "Rekor taleple sonuçlanan halka arzımızdan aldığımız güçle, uluslararası pazardaki mevcut payımızı artırmayı ve markamıza değer katacak yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji’nin hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da ‘ASTOR.E” koduyla işlem görmeye başladı. Yatırımcılara ayırdığı paylara 34,5 kat talep gelen şirketin halka arz büyüklüğü 90,5 milyar TL’ye ulaştı.

Astor Enerji’nin halka arzı dolasıyla düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Astor Enerji’nin, 2 milyar 625 milyon TL halka arz geliri ve 691 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdiğini söyledi. Ergun, şöyle devam etti: Astor Enerji elde ettiği halka arz gelirini, bir yandan kapasitesini arttırmak ve ayrıca işletme sermayesi için kullanırken, diğer yandan da güneş enerjisi santrali ve elektrikli araçlar şarj istasyonları yatırımı yapmak için kullanacaktır. Bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

YATIRIM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRECEK

Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, önemli bir kilometre taşını geride bıraktıklarını söyledi. Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: Avrupa’nın en büyük transformatör üretim tesislerinden olan fabrikamız, AR-GE Merkezimiz, Avrupa’nın en büyük kapasitesine sahip laboratuvarlarından biri olan test laboratuvarımız, 6,6 MW kurulu güce sahip çatı güneş enerjisi santralimiz ve 1.500’ün üzerinde çalışanımızla ülkemiz için değer sağlıyoruz. Dünyada 90’ın üzerinde ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Rekor taleple sonuçlanan halka arzımızdan aldığımız güçle, uluslararası pazardaki mevcut payımızı artırmayı ve markamıza değer katacak yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyoruz.

TEB Yatırım Genel Müdürü Selim Yazıcı ise “Ülkemizin üretim, istihdam ve ihracatına önemli destek veren, Astor Enerji’nin halka arzına liderlik etmekten gurur duyuyoruz. Bu özelliklere sahip daha pek çok güzide firmamızın uzun vadeli kaynak ihtiyaçları için sermaye piyasalarını daha çok tercih etmesini bekliyor ve biz de TEB Yatırım olarak halka arzlarda daha fazla pay sahibi olarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu. HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...