Güzel bir yarış başladı: Marketler fiyatları sabitliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güzel bir yarış başladı: Marketler fiyatları sabitliyor

Ekonomi Haberleri

Zincir marketlerde güzel bir yarış başladı. Marketler, enflasyonla mücadeleye fiyat sabitleme ve indirim ile katılıyor. Migros, ocakta kendi markasını taşıyan 419 ürünün fiyatını sabitledi; 4 binden fazla üründe yüzde 25-50 indirim kararı aldı. CarrefourSA 20 bin üründe yüzde 20-yüzde 40 indirim uygulayacak. Kampanyaya diğer marketlerin de katılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un kısa süre önce ulusal zincir marketlerin üst yöneticileri ile bir araya gelerek asgari ücret zammının ardından etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunması etkisini göstermeye başladı. ‘Şok Marketler’in 1.000 üründe fiyatları ocak sonuna kadar dondurduğunu açıklaması sonrası Migros ve CarrefourSA yeni kampanyalar duyururken, İTO Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun, zincir marketler olarak fiyatlarda indirime gittiklerini açıkladı.

Altun “Yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ile 20 arasında düşürdük. Komite başkanı olarak zincir marketlerle görüştüm, hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız” dedi.

419 ÜRÜNDE FİYAT SABİTLEMESİ

Ocak ayı boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine giden Migros, 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapacağını açıkladı. Migros, ayrıca 23 farklı gruptaki bütün ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25’den yüzde 50’ye varan indirimler sunacak.

CarrefourSA ise ocak ayı boyunca 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirim yapacak.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...